2006 Model Mercedes-Benz CLK Detaylar

0
4291
2006 model mercedes-benz clk

Mercedes-Benz her dönemde o nesli etkileyen otomobiller yapmayı başarmıştır. Günümüzde yeni S-Class ile otomobil dünyasını yerinden oynatsa da hala genç nesillere hitap eden geniş bir ürün gamına sahip. 2006 model Mercedes-Benz CLK da serinin ilk çıkarıldığı 1997 yılından sonra 2.nesil CLK’nın makyajlı versiyonu olma özelliğini taşıyor. 2006 model Mercedes-Benz CLK ‘ya dair detaylara yazımızda değineceğiz.

2006 Model Mercedes-Benz CLK

  • Mercedes ailesine ’97 yılında katılan CLK Serisi daha önce E Serisi ürün gamı içinde yer alıyordu.
  • İlk nesli 230 bin adetlik satış rakamıyla Mercedes kurmayları bile şaşırtan CLK Serisi, 2002 yılında baştan aşağıya yenilenerek güncel görünümüne kavuştu.
  • Geçtiğimiz yıl minik bir operasyon geçiren otomobilin özellikle güvenlik ekipman seviyesi yükseltildi.
  • Makyajlı versiyon yeni tip iki benzinli ve bir dizelden oluşan üç yeni V6 motor seçeneği, özellikle stop lambaları, ön tampon ve jantlarında gerçekleştirilen değişiklikleriyle dikkat çekiyor.
  • “Elegance’ ve ‘Avantgarde’ donanım tipleriyle müşterinin beğenisine sunulan testini gerçekleştirdiğimiz CLK Coupe Türkiye’ye 1.8 litre 163 HP CLK 200K, 3.0 litre 231 HP CLK280, 3.5 litre 272 HP CLK350, 5.0 litre 306 HP CLK500 ve 5.5 litre 367 HP’lik CLK55AMG olmak üzere beş farklı benzinli motorla ithal ediliyor.

2006 model mercedes-benz clk

Güvenlik

  •        Daha dinamik ve çekici görünüm kazanan CLK’ya eklenen en önemli donanım kuşkusuz sportif performansı artıran “Direct Control’ sistemi. Sistem, ön ve arka akslar, direksiyon ile 6 ileri manuel vites kutusunun sportif kullanım için uyumlu çalışmasını sağlıyor.
  •        CLK’larda “NECK-PRO’ adı verilen yepyeni bir güvenlik sistemi bulunuyor. Aracın arkadan, belli bir güçle darbe alması durumda devreye giriyor. Kafalıkların içinde gergin şekilde muhafaza edilen yaylar, darbe anında serbest kalarak, kafalıkların üzerindeki yastıkları yaklaşık 44 mm ileri, 30 mm de yukarı hareket ettiriyor. Bu şekilde sürücü ile ön koltukta oturan yolcunun boyunlarının, çarpışma sırasında daha iyi korunması desteklenmesi sağlanıyor.
  •       Ayrıca sürücü ve sağ ön koltuk için adaptif (kaza ağırlığına göre iki kademede açılan) hava yastıkları, kapılarda ve yan camlarda hava yastıkları da CLK’da unutulmamış.

Konfor, işlevsellik ve donanım

  • CLK Coupe dört kişinin konforlu yolculuk yapmasını sağlayabilecek bir iç hacme sahip. Geniş bagaj hacmi en önemli avantajı.
  • Orta konsoldaki düğmeler tipik Mercedes formatında. Yapıları basit olmasına karşın kullanımı alışkanlık gerektiriyor.
  • Çift açılı dış dikiz aynaları görüş problemini ortadan kaldırıyor. Ön cam büyük yapısıyla iç mekanda ferah bir ortam yaratıyor. Yan ve arka camın da iç mekandaki aydınlığa katkısı büyük.
  • Siyah tavan döşemesiyle, açık kahverengi tonundaki deri koltukların uyumuysa mükemmel.
  • Müzik sistemi beklentileri karşılıyor. Donanım seviyesi üst seviyede.

2006 model mercedes-benz clk

Mercedes-Benz CLK Sürüş İzlenimi

CLK Coupe lansman tarihinden geçen onca yıla rağmen hala yaşlanmamış ve diri görünümünü koruyabilen nadir araçlar içerisinde yer alıyor. Dış mekandaki krom kaplamaları, geniş ölçekli alışım jantları ve boya kalitesiyle Mercedes kalitesini hissettiriyor. Aracın iç mekanı en az dışı kadar etkileyici. Kokpitte kullanılan malzemeler, kaliteli deri döşeme, işçilik elit bir hava yakalanmasını sağlamış. Siyah tavan kaplaması başka otomobillerin aksine CLK Cabrio’ya bambaşka bir hava kazandırmış. Mercedes’in moda tasarımcılarını tebrik etmek gerekiyor. Otomobilin oturma pozisyonu gayet ergonomik. Kumandalara ulaşmakta sorun yok, doğru oturma pozisyonuna kısa sürede ulaşabilirsiniz. Yola çıktığınız anda güven veren bir otomobilin direksiyonunda oturduğunuzu fark ediyorsunuz. Yüksek hızlarda dahi otomobil çizgisini koruyor dış etkenlerden etkilenmiyor. Sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi başarılı ESP’nin de etkisiyle sert girilen virajlarda bile iyi bir yol tutuş performansı sağlıyor.

Testini gerçekleştirdiğimiz CLK 200 Kompressor’un kalbinde 1796 cc hacminde dört silindirli bir motor bulunuyordu. Mercedes patentli besleme sistemi Kompressor’un katkısıyla benzinli motor 163 HP güç, 240 Nm tork üretiyor. İç ve dış mekana, kullanım konforuna yönelik hayranlığımız maalesef motor tipinde yerini minik bir eleştiriye bırakıyor. 1.8 litrelik motor maalesef otomobile canlı bir kullanım karakteri kazandıramıyor. İlk hızlanması aracın kilosunun da (1540 kg) etkisiyle keyifsiz. Ara hızlanmalar (9.5 sn) tahmin edilenin gerisinde. Sadece yüksek hızlara (230 km/s) ulaştıktan sonra süreklilik görebiliyoruz. Bunun yanı sıra CLK 200K oldukça tutumlu bir otomobil. 100 km’deki yakut tüketimimiz 9 litre civarında oldu. Test otomobilimizin fren sistemiyse Mercedes mühendislerinin ne kadar iyi bir iş çıkardıklarını kanıtlıyordu. Yüksek hızlardaki ani frenlerde bile güven veren CLK 200K’nın 100-0 km/s durma performansı 38 metrenin bile altında.

 

Genel Değerlendirme

İşçilik  9  Kusursuz
Görüş  9  Problemsiz
Performans  7  Yeterli
Tüketim  7  Agresif kullanmamalı
Konfor  9  Süspansiyonlar başarılı
Frenler  9  Güven veriyor
Yalıtım  9  İç mekanı sessiz
Donanım  9  Fazlası var
Fiyat  9  Sınıfına özgü
Sonuç  8 Mercedes CLK Coupe genç tüketicilerin beğenisini kazanacak bir otomobil. Özellikle iç ve dış mekanı doğru seçilmiş aksesuarlarla kusursuz hale getirilmiş. Kullanım özellikleri keyif verici. Sürücüsüne kesinlikle güven veriyor. Fakat motor seçimi konusunda daha büyük hacimli alternatiflere göz atılmalı.
İkinci el  –

2006 Model Mercedes-Benz CLK Test ve Teknik Verileri

STANDART DONANIM: Sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları, ABS, ESP, BAS, far asistanı, 5 ileri otomatik şanzıman, klima, 4 cam otomatik, elektronik yağmur sensörü, far sensörü, yol bilgisayarı, 6’lı CD çalar, 17 inç alaşım jantlar, ilk yardım çantası, cruise control.

Motor: Önden enlemesine yerleştirilmiş 4 silindirli 1796cc

Motor Gücü: 163 HP / 240 Nm

0-100 Hızlanması: 10.2 saniye

Ağırlık: 1540 kg

Lastikler: Önlerde 205/55/16 – Arkalarda 225/50/16

Test Yakıt Tüketimi: 8.3 litre/100km

İkinci El Mercedes-Benz CLK İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here