Ana Sayfa İnceleme Yenilenen Yüzü İle Karşınızda: SKODA KODIAQ

Yenilenen Yüzü İle Karşınızda: SKODA KODIAQ

0
1673

Başlangıçta iki arkadaşın bisiklet üretmek amacı ile kurduğu en eski markalardan biri olan Skoda, günümüzün en popüler araba üretici firmalarından biri. Araçları ise özellikle fiyat-performans olarak tanınıyor. Şimdilerde ise SUV üretiminde liderliğe yükselmeyi planlıyor. Yenilenen yüzü ile Skoda Kodiaq şimdi sizlerle…

SUV ailesinin üyelerinden biri olan Skoda Kodiaq, yenilenen yüzü ile Türkiye pazarında satışa sundu. Yenilenen Skoda Kodiaq’ta üstün verimli EVO motor ailesi, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi bir arada sunuluyor. Araç, dizel ve benzinli motor seçeneklerine sahip. Yenilenen Kodiaq’ın güç aralığı ise 150 HP’den 245 HP’ye kadar uzanıyor. Ülkemizde ise giriş seviyesi olarak sunulacak 1.5 TSI 150 HP motor, 7 ileri DSG şanzımanla kombine ediliyor. Aracın ürün gamının en üst seviyesinde ise 2.0 TSI 245 PS kombinasyonuyla RS versiyonu yer alıyor.

Skoda Kodiaq bulunduğu segmentte 2019 ve 2020 yıllarında kendini lider olarak tanımlamıştı. Şimdi ise yeni karizmatik tasarımı, zenginleştirilmiş donanım özellikleri, sahip olduğu verimli motorları ve teknolojisi ile markanın D-SUV segmentindeki başarısını artırarak devam ettirmeyi hedefliyor.

Gelin birlikte bu D-Segmentte Bulunan Kodiaq’ı İnceleyelim

TAVİZ VERMEYEN GÜVENLİK

Yeni KODIAQ daima arkanızı kollar. Geri Manevra Uyarı Sistemi arka yan bölümden yaklaşan aracı algılar ve sizi sesli bir sinyal vererek uyarır. Gerektiği durumda, çarpışmanın önlenmesine yardımcı olmak için frenler otomatik olarak uygulanır. Dokuz adede kadar tercih edilebilen hava yastıkları ile güvenliğinizi garanti altına alır. Geri görüş kamerası ise vitesi geriye aldığınız anda devreye girer. Bu kamera bilgi ve eğlence ekranında gösterilir. Dinamik kılavuz çizgiler ise size karmaşık ve ustalık gerektiren park etme durumlarında yönlendirmek için yardımcı olur.

SON TEKNOLOJİ SİSTEMLER KODİAQ’DA

Yeni Kodiaq, Şerit Değiştirme Asistanı ile kör noktanızda araç olduğunda sizi uyararak güvenli bir şekilde şerit değiştirmenize yardımcı olur. Yorgunluk Tespit Sistemi ile de direksiyon simidi vasıtası ile sizi izler. Eğer yorgunluk belirtileri tespit ederse, sesli ve görsel bir şekilde ikaz vererek durmanızı ve dinlenmenizi tavsiye eder.

Adaptif hız sabitleme sistemi (ACC) ile ayarladığınız mesafe ve hızda otomatik olarak frenleme ve hızlanma yapılmasını mümkün kılar. Bu sayede sizin ve otomobilinizin arasında güvenli bir bağ oluşturur. Bir başka güzelliği ise sıkışık trafik asistanı. Bu asistan, yoğun ve sıkışık trafikte sakin kalmanızı sağlamak için tasarlandı. Motor, frenler ve direksiyonu kumanda ederek, aracı öne hareket ettirerek, daha sonra fren yaparak ve dönüş yaparak Kodiaq içinde keyifli zaman geçirmenizi mümkün kılar.

DÖRT ÇEKER SİSTEMİ

Yeni Kodiaq’ın 4×4 çekiş sistemi akslar arası elektronik olarak kumanda edilen çok levhalı plaka tarafından sağlanır. Normal koşullarda otomobil önden çekiş sisteminin avantajlarından ve zorlu koşullarda da 4×4 çekiş sisteminin mükemmel çekiş yeteneğinden faydalanır.

YAKIT VERİMLİLİĞİ

Yeni Kodiaq’ın üstün verimli motor ailesi ile yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi bir arada sunulur. Ayrıca motorlar standart olarak Start-Stop sistemi ve fren enerjisi geri kazanım işlevini içeren Yeşil Teknoloji ile donatılmaktadır.

KONFORUNUZ ÖN PLANDA

Araçta opsiyonel olarak sunulan Sanal Pedal sayesinde elleriniz alışveriş paketleri ile dolu olsa bile sizin için son derece uygun bir şekilde ayağınızı arka tamponun altına doğru tekme hareketi ile uzattığınızda bagajı açabilmeniz mümkün hale gelir. Yeni Kodiaq, ön ve arka koltuk ısıtması ile birlikte havalandırmalı ön koltuklara sahiptir. Böylece siz ve yolcularınız her koşulda yolculuğunuzun keyfini çıkarabilirsiniz. Kodiaq geniş iç hacim ve yükleme alanları ile uzun yolculuklarınızın stresini alıyor. Geniş diz mesafesi ve yüksek tavan yapısı ile en iyi yol arkadaşınız olacak.

ÜÇ BÖLGELİ KLİMA

Kodiaq’da herkese ait bir konfor alanı bulunuyor. Üç bölgeli Climatronic klima sayesinde sürücü, öneki yolcu ve arkadaki yolcuların bağımsız olarak kendi tercih ettikleri sıcaklık seviyesini ayarlayabilecekleri bir konfor oluşuyor. Aynı zamanda daha gelişmiş bir hava filtreleme sistemi ile toz ve polen miktarını azaltarak aracın kabinindeki hava kalitesini geliştirir.

Özellik
1.5 TSI 150 PS ACT DSG
2.0 TSI 245 PS DSG 4×4
2.0 TDI SCR 200 PS DSG 4×4
Silindir Sayısı 4 4
Silindir Hacmi(cc) 1.498 1.984 1968
Çap / Strok (mm) 74.5 X 85.9 82.5 x 92.8 81,0 x 95,5
Maks. güç
[Kw(PS) / dev/dak]
110 (150) / 5.000-6.000 180 (245) / 5.250 -6.500 147 (200) /3.600-4.100
Maks. tork
[Nm / dev/dak]
250 / 1.500 – 3.500 370 / 1.600 – 4.300 400/1.750-3.500

 

Sıfır Km Skoda Kodiaq Fiyat Teklifi Ve Özellikleri İçin Tıklayın

 

HENÜZ YORUM YOK