Porsche Macan’ın Öne Çıkan Özellikleri

0
1587

Porsche’nin en sevilen modellerinden biri de Macan modelidir. Porsche Macan’ın Öne Çıkan Özellikleri, aracın popülaritesini arttırmaktadır. Yıllar geçtikçe Porsche, yüksek performanslı spor arabalar, sedanlar ve son zamanlarda SUV’ların etkin bir üreticisi olduğunu kanıtladı. Porsche Macan’ın 2014’te piyasaya sürülmesinden bu yana Macan, SUV cinsi hem performans hem de özellikler açısından çok az rakibiyle eşleşmektedir. Ayrıca SUV pazarında bir kilit noktası olmuştur. Dünya çapında başarılı satış rakamlarına sahip olan Porsche Macan, popülaritesini arttırmaya devam etmektedir. İşte Porsche Macan’ın öne çıkan özellikleri ve listesi…

Ön FarlarPorsche Macanın Öne Çıkan Özellikleri

Önceki Porsche modelleri, geleneksel Halojen veya Xenon dış aydınlatma tasarımlarıyla geliyordu. Fakat Alman otomobil şirketi, 2022 Macan için hem farlar hem de arka lambalar için LED dış aydınlatma kullandı. İki arka lamba grubunu birleştiren 3 boyutlu ışık panelinde merkezi olarak konumlandırılan Porsche logosu ile 2022 Macan, önceki modellerden tamamen farklı bir görünüme sahip. Ön tampona yakın yeniden tasarlanan otomatik ön pano LED ışıkları, gündüz sürüş sırasında klasik bir his vermektedir.

Ön Panel TasarımıPorsche Macanın Öne Çıkan Özellikleri

Ayrıntılara gösterdiği özen ile tanınan Porsche, 2022 Macan’da ucuza kaçmamıştır.  Gösterge paneli tasarımının göze çarpan bir özelliği, alanın verimli kullanılması ve araç üzerindeki buton ve kontrollerin düzenlenmesidir. Yumuşak dolgulu suni deri ve süet kaplama kullanımının yanı sıra yeni doğan Porsche SUV, gösterge paneli bileşenlerinin düzenine ve stiline yansıyan bir zarafet dokunuşu sunmaktadır. Ayrıca, Macan türü için yeni bir standart olarak PCM bilgi-eğlence dokunmatik ekranının hemen üzerine yerleştirilmiş bir analog saat ile birlikte gelmektedir. Sonuç olarak, 2022 Macan gösterge paneli, sadeliği ve rahatlığı ortaya koyuyor.

PCM Bilgi-eğlence sistemiPorsche Macanın Öne Çıkan Özellikleri

Öncelikle Porsche, orta konsoldaki bazı düğmeleri kaldırdı. Bunları dokunmatik düğmelerle değiştirerek popüler otomobil iç mekan trendine katıldı. Ayrıca 2022 Porsche Macan, sesle kontrol özelliğine sahip 10,9 inç dokunmatik ekranla donatılmıştır. Ek olarak, off-road gezilerini yönlendirmek ve kaydetmek için bir off-road uygulamasına sahip bir navigasyon sistemine sahiptir. Ayrıca 10 hoparlörden oluşan birinci sınıf bir ses sistemi, bilgi-eğlence sistemini güçlendirmektedir. Araç aynı zamanda Apple CarPlay ile de uyumludur. Fakat Android Auto uyumluluğu bulunmamaktadır.

Üç Bölgeli Klima Kontrol SistemiPorsche Macanın Öne Çıkan Özellikleri

2022 Porsche Macan, aracın ayrı bölgelerindeki iç sıcaklığı bağımsız olarak düzenlemeye yardımcı olan otomatik bir Üç bölgeli klima kontrol sistemi ile birlikte gelmektedir. Bu sistem, sürücü ve ön ve arka koltuklardaki yolcular için ayrı kumandalara sahiptir. Bu özellik ile bir yolcunun konforu, diğerinin araçtaki rahatlığına engel teşkil etmez. Sonuç olarak, sürücüler ve diğer yolcular, birbirlerini rahatsız etmeden dilediği hava sıcaklığında seyir edebilecektir. Tabii ki de bu sıcaklık birbirlerine yakın olmak zorundadır. Ayrıca iç mekan olarak oldukça geniş olan Porsche Macan, rakip SUV modellerine meydan okumaktadır. Özellikle açık renklerin kullanıldığı iç mekan tasarıma sahip Macan modelleri, geniş ve ferah yaşam alanına sahiptir.

Orta Konsol

Klasik düğmelerden modern dokunsal kontrollere kadar Porsche, 2022 Macan’ın hissini yeniden türetmiştir. Yenilenmiş 2022 Macan orta konsolun tamamen sofistike fakat basit ve temiz görünümü, araç sahiplerini etkileyecek bir dizi pratik özelliğe sahiptir. Dokunmatik PCM bilgi-eğlence ekranı, daha geniş saklama alanı ve daha kısa ve daha şık vites kolu gibi özellikler,  2022 Macan’ı daha özel kılmaktadır.

Motor Gücü ve Yakıt Teknolojisi

2022 Macan, mevcut üç donanım seçeneği için olağanüstü motor özellikleri sunmaktadır. 261 beygirlik turboşarjlı dört silindirli bir motora sahiptir. Fakat diğer motor seçeneklerinin daha hızlı ve güçlü olması planlanmaktadır. Ayrıca Macan modellerinin öncekinden daha fazla yakıt tasarruflu olması beklenmektedir. 2022 Porsche Macan’ın üç versiyonu da 75 litrelik yakıt deposuyla satışa sunulacaktır. Sonuç olarak ortaya son derece kusursuz motor gücü ve yakıt teknolojisi çıkacaktır. Aracın dinamiklerini ve karakterini belirleyen motor konusu, Macan için oldukça önemlidir.

Geliştirilmiş Şasi

Porsche Macan, SUV segmentinde bir spor otomobile en yakın olan modeldir. Alman şirket, 2022 Porsche Macan’ın şasisinde yapılacak teknik gelişmeler konusunda biraz çekingen davranmıştır. Fakat yeni burun ve kuyruk düzenlemelerinin SUV’ye daha geniş ve taze bir görünüm kazandıracağı düşünülmektedir. Ayrıca, GTS modeli, ağırlık taşıma  konusunda daha yetenekli olması için ön ve arkada artırılmış sağlamlığa sahiptir.

İkinci El Porsche Macan İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here