En son A6 Avant’ı örnek alan allroad, öncekinden daha hafiftir, ancak quattro dört tekerlekten çekiş donanımı ve otomobilin büyüklüğünden dolayı, ağırlığı hala birkaç yolcu varken iki tona yaklaşmaktadır. Bir virajı dönün ve daha uzun süspansiyon sayesinde ekstra ağırlığı ve daha fazla vücut kıvrımını hissedebilirsiniz. Bununla birlikte, sonuç, otomobilin gövdesini tüm yol modunda otomatik olarak kaldırabilen havalı süspansiyondan yastıklı bir hissiyat veren sürüş keyfi.

Motorlar, performans ve sürüş

Dört modlu havalı süspansiyon, olağanüstü konforlu bir sürüş sağlarken, Audi’nin Drive Select sistemi, yumuşak arazi sürüşü için sürüş yüksekliğini artıran ekstra bir ‘allroad’ moduna sahip. Bununla birlikte, allroad, neredeyse her türlü hava koşulunda yedek tutacak şekilde sürmek için hala tatmin edici bir otomobildir. Tek benzinli seçenek 306bhp süperşarjlı bir V6’dır, ancak Audi’nin 3.0 litrelik V6 dizeli üç durumda gelir; 202bhp, 242bhp ve 309bhp  ikincisi ikiz turboşarjlıdır. 242bhp dizelin en çok satan olduğu tahmin ediliyor ve 0-62mph 6,6 saniyede çıkarak bol miktarda performans sağlıyor. İkiz debriyajlı şanzıman oldukça yumuşak ve asfaltta tutuş etkileyici. Her ne kadar allroad olarak adlandırılsa da, uygun bir yüksek sürüş SUV olarak yerden yüksekliğe veya düşük aralıklı viteslere sahip değil.

İç mekan, tasarım ve teknoloji

Allroad makyajı bu sefer biraz daha incelikli. Tekerlek kemerlerinin etrafında gri kaplama var. Kaplama, önceki modele kıyasla azaltılmıştır ve ayrıca, hiçbir ekstra ücret ödemeden üstyapıya farklı renk kodlu hale getirebilirsiniz. Önde ve arkada paslanmaz çelik gövde altı korumalarının yanı sıra benzersiz bir alaşım jant seti de var. İç mekan güzelce tasarlanmış ve üretilmiştir ve standart olarak Milano deri ile süslenmiştir. Tüm Allroad modelleri, ürün yelpazesi boyunca uydu navigasyonu sunmaktadır.

A6 Allroad Pratiklik, konfor ve bagaj alanı

A6 Allroad, yerini aldığı arabadan daha geniş ve daha uzundur, bu nedenle içinde bolca alan vardır. 565 litrelik bagaj, 60/40 bölünmüş arka koltuklar katlandığında 1.860 litreye yükseliyor; bu bir BMW X5’ten daha fazladır. Arazi, yükseltilmiş süspansiyon sayesinde standart A6 Avant’tan 15 mm daha uzun ve bu da aracın yüklenmesini kolaylaştırıyor. Önde ve arkada oynamak için bol miktarda tavan boşluğu var.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here