Togg, dün gerçekleşen CES 2024 fuarında yeni T10F Fastback modelinin dünya tanıtımını yaptı. Uluslararası çapta en büyük tüketici elektroniği fuarında boy gösteren iddialı model, yerli otomobil serüveninde de önemli bir adım daha atmış oldu. 2024’e güçlü bir giriş yapan Togg’un, T10F satışlarına 2025 yılı itibarıyla başlaması planlanıyor. Peki, Togg T10F Fastback bizlere neler sunuyor?

togg-t10f arkadan görünüm

Tasarım ve Estetik

Yerli otomobilde bir sedan modeli uzun süredir bekleniyordu. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Togg T10F Fastback, çağdaş ve aerodinamik bir tasarımıyla kullanıcıların taleplerine cevap veren bir model. Tasarım yönünden araçta yumuşak hatlar ve akıcı profil yapısı dikkat çekiyor. Buna eşlik eden LED farlar ve dinamik arka ışıklandırmalar, aracın modern ve teknolojik bir aura kazanmasını sağlıyor.

Teknik Özellikler

T10F, tamamen elektrikli bir motor yapısına sahip. Kullanıcılara üç farklı motor seçeneği ile sunuluyor. Bunlar; RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olarak çeşitleniyor. Seçeneklerden ilki T10F RWD (arkadan itiş), sürüş noktasında 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzil sunuyor.

togg t10f kokpit

T10F’in AWD (dört çeker) versiyonu, 0-100 km/s hızlanmasını 4,6 saniye gerçekleştirebiliyor. 700 Nm tork üreten çift motorlu versiyon, 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor. Son olarak standart menzilli model, 52,4 kWh batarya kapasitesine sahip. Ancak uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh’e çıkıyor.

Sürekli Güncel Kalacak Bir Model

Teknik geliştirmelerin sıkça tanıtıldığı günümüz dünyasında Togg’un bu yeniliklere sürekli olarak uyum sağlayabilmesi de önemli. Bu noktadan yola çıkan T10F, uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz olarak konumlandırılıyor. Sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konforunu üst seviyede tutmayı amaçlıyor.

togg t10f ayna

Üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak olan modelde, kullanıcıları memnun edecek pek çok özellik yer alıyor. Bunlardan biri de V2L teknolojisi. Bazı elektrikli araç modellerinden aşina olduğumuz V2L, arabanızı tıpkı bir güç kaynağı gibi kullanarak diğer cihazlara enerji aktarımı yapabilmenizi sağlıyor.

Şık Detaylara Sahip Sedan Tasarımı

Markanın büyük ilgi gören SUV modeli T10X’e benzer bir tasarım çizgisine sahip olan T10F, aynı zamanda çevik ve sportif görünümüyle dikkat çekiyor. Yan çizgilere bağlanan farlar, uzun ve ince sinyal ışıkları yeni yerli otomobile şıklık katan ayrıntılardan.

Togg Güncel Fiyat Listesine Göz Atın! 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here