Yeni Renault Clio, Euro NCAP güvenlik testlerinde beş yıldız elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca 2018 yılında daha zorlu hale getirilen standartlara göre test edilen Renault Grubu’nun en çok satan modeli, tüm segmentler dahilinde pazarın en iyi sonuçlarını elde ederek en yüksek puanın sahibi oldu.

Beşinci nesil ikonik Clio, Euro NCAP testlerinde en güvenli şehir otomobillerinden biri olmayı başardı.

clio1

İttifakın yeni platformu CMF-B

İttifakın yeni platformu CMF-B’yi kullanan Yeni Clio. Optimize edilmiş karoserisi, yolcuların tamamına optimum destek sağlayan geliştirilmiş koltuk yapısı ve aktif gergili, yük sınırlayıcıları emniyet kemerleri ile öne çıkıyor. Ayrıca Renault tarafından desteklenen Fix4sure teknolojisi, mükemmel yolcu güvenliği sağlıyor. Buna ek olarak kaymaya bağlı yaralanmaları önlüyor. Ayrıca ön ve arka sıraya her tip çocuk koltuğu isofix ve I-size sistemiyle yerleştirilebiliyor. Yandan darbelerde ise arka yolcular için geliştirilmiş kafa koruması sağlanıyor.

Clio 6 Adet Hava Yastığına sahip

Yeni Clio, zengin bir standart donanım seviyesine sahip. 6 adet hava yastığı, acil durum fren destekli ABS, bir kamera ve radar, hız ayar ve sınırlayıcı, emniyet kemeri hatırlatıcısı ve acil durum arama. Ayrıca standart olarak sunulan %100 LED ön farlar, otomatik kısa/uzun far ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynası, daha güvenli bir görüş sağlıyor.

clio2

Clio’nun yeni elektronik mimarisi sayesine sahip. Bu sayede yaya, bisikletli ve diğer araçları algılayan aktif acil fren destek sisteminin kullanılıyor. Bu özelliği ile EURO NCAP AEB yaya/bisikletli kategorisinde 12 üzerinden 11 puan elde etmeyi başardı. Ayrıca yeni Clio, daha fazla güvenlik ve konfor sunmak için Otoyol ve Trafik Sıkışıklığı Desteği. Gibi özelliklerle gelişmiş sürüş destek sistemlerini sunarak otonom sürüş için ilk adımı atıyor.

Clio tam bir aile arabası

Çok yönlü bir şehir otomobili olan Yeni Clio. Ürün gamının en iyi güvenlik seviyesini sunarak Renault’nun güvenlik konusundaki uzmanlığını daha da güçlendiriyor. Yenilenmiş tasarımı ve tüm inovasyonları ile Renault Grubu’nun ürün stratejisinde yeni bir çığır açıyor. Ayrıca dünyanın en çok satan Fransız otomobiliyle en üstün güvenlik seviyesini sunuyor.

Sıfır Km Renault Clio Fiyatlarını İncele >>

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here