Volvo Pilot Assist sistemine genel bir inceleme yöntemi uygularsak belirli araç güvenliği sonuçları elde edebiliriz. Öncelikle her otomobil üreticisi daha güvenli arabalar yapmak ister. Bu amaca ulaşmak için, otomobil üreticileri, sürücülere çarpışmalarla sonuçlanması muhtemel durumlardan kaçınmak için en iyi şansı vermek için gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) geliştiriyor ve kullanıyorlar. Bu sistemler, sürücülerin araçlar arasında güvenli hızları ve mesafeleri korumalarına yardımcı olan otomatik özellikler içerir.

Otomotiv güvenliğinde bir lider olarak Volvo, ADAS araştırmalarında da ön saflarda yer almıştır. Volvo, IntelliSafe Assist ve Pilot Assist dahil olmak üzere ADAS için birkaç ticari isme sahiptir. Bu sistemler, son birkaç yılda satılan birçok Volvo modelinde sınırlı sürücü yardımı uygular. Volvo’nun Pilot Assist, Park Assist Pilot ve diğer gelişmiş güvenlik ve rahatlık özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Volvo Pilot Assist nedir?

Volvo Pilot Assist, tüm yeni Volvo’larda ya daha yüksek trim seviyelerinde standart donanım olarak ya da bir seçenek paketinde mevcut olan uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit takip sistemine verilen bir addır. Pilot Assist direksiyona yardımcı olabilir ve saatte 80 km’ye kadar hızlarda trafik akışına uyum sağlayabilir.

Pilot Assist, ön camın üzerine, dikiz aynasının hemen önüne monte edilmiş bir kamera ve radar sistemi kullanır. Kamera ve radar şerit işaretlerini ve diğer araçları tespit ederek Pilot Assist sistemine (varsa) ve genel güvenlik sistemlerine bilgi sağlar. Pilot Assist, direksiyonu bir viraj etrafında tutarken doğruluğunu ve proaktif performansını artırmak için Volvo’nun GPS navigasyon sistemine de entegre edilmiştir.

Uyarlanabilir Hız Kontrolü

Volvo’nun uyarlanabilir hız sabitleyici, Pilot Assist’in kalbidir. Pilot Assist sistemi, kamera ve radar sistemini kullanarak sürücünün istenen hızı ayarlamasına olanak tanır. Seyir kontrolü bu hızı aşmaz, ancak bir sonraki araca asgari bir takip mesafesini korumak için gerekirse aracı yavaşlatır. Sistem, dur-kalk dönemleri de dahil olmak üzere mevcut trafik hızını takip eder.

Volvo Pilot Assist Sistemine Genel Bakış

Volvo’nun sistemi diğer birçok markadan daha gelişmiştir, çünkü sürücünün basit mesafenin yanı sıra öndeki araç için istenen bir zaman aralığını ayarlamasına da olanak tanır. Bu, Volvo’nun hıza bağlı olarak takip mesafesini ayarlamasına olanak tanır. Bu, trafikte boşluklar oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Zaman aralığı ayrıca aşağıdaki mesafe uyarı işlevine de bağlıdır.

Pilot Yardımı Şerit Takibi

Pilot Assist’i gerçekten tanımlayan özellik, otomatik şerit takibidir. GPS navigasyon sisteminden gelen verilerle zenginleştirilmiş kamera ve radar sisteminin bir kombinasyonunu kullanan Volvo, aracı virajların etrafındaki şeritte ortalamak için sürücüye yumuşak direksiyon girdileri ile yardımcı olur. Özelliği etkinleştirmek için Pilot Assist sistemi aktif olmalıdır.

Pilot Assist’in herhangi bir Volvo’yu otonom bir araca dönüştürmediğini hatırlamak önemlidir. Sürücü her zaman iki elini direksiyon simidinde ve dikkatini önündeki yolda tutmalıdır. İnsan sürücü, aracın yolundan hala sorumludur. Ayrıca Pilot Assist sistemi, açıkça görülebilen şerit işaretlerine dayanır, bu nedenle işaretlerin aşındığı veya var olmadığı yerler Volvo’nun Pilot Assist’ten çıkmasına neden olabilir.

Park Yardım Pilotu: Volvo Park Assist Pilot

Park Assist Pilot, Pilot Assist ile ilgili bir teknolojidir. Bu sistem, Volvo’nun kendisini paralel veya dikey park alanlarına park etmesini sağlar. Park Assist Pilot, Sensus Connect bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla çalışır ve etkinleştirildiğinde, araca sığacak kadar büyük park alanlarını tarayacaktır. Uygun bir alan tespit edildiğinde sistem sürücüyü bilgilendirir.

Volvo Pilot Assist Sistemine Genel Bakış

Sistem, sürücünün paralel veya dikey park etmeyi seçmesine izin verir. Paralel park için, sürücü aracı geri vitese alır. Volvo, kendini boşluğa yönlendirmek için kendi direksiyonunu kullanacak, ancak sürücünün durmak için yine de fren pedalını kullanması gerekiyor. Sistem, kavisli yollarda veya kaldırım düz olmadığında tasarlandığı gibi çalışmayabilir. Volvo, güvenli park etme sorumluluğunun hala sürücüye ait olduğu konusunda açıktır.

Standart Gelişmiş Volvo Güvenlik Sistemleri

Tüm yeni Volvo araçları, şerit tutma yardımı, yaklaşmakta olan şerit azaltma ve yoldan çıkma azaltma dahil olmak üzere bir dizi birinci sınıf güvenlik özelliği ile birlikte gelir. Bu üç gelişmiş özellik sayesinde her yeni Volvo yoldaki en güvenli araçlar arasında yerini alır.

Şeritte kalmak, sürücünün aracın şeridinin kenarına kaymasına izin verip vermediğini algılar ve Volvo’yu yavaşça merkeze geri yönlendirir.  Yaklaşan şerit hafifletme işlemi benzerdir, ancak aracın şerit işaretlerini gerçekten karşıdan gelen bir aracın yoluna doğru geçtiğini tespit etmesi daha güçlüdür. Volvo tamamen asfalt yoldan çıkarsa, yoldan çıkma riskini azaltma işe yarar. Bu genellikle kötü havalarda olur ve ciddi yaralanmalara neden olabilir. Volvo, istenmeyen arazi yolculuğunun önlenememesi durumunda sürücü ve ön yolcu emniyet kemerlerini sıkarken, kendisini tekrar yola yönlendiriyor.

Ek Özellik: Kör Nokta ve Arka Çapraz Trafik Uyarısı

Pilot Assist ve Park Assist Pilot’u uygulayan gelişmiş sistemlere ek olarak, Volvo, daha yüksek trim araçlarında standart donanım olarak ve temel döşemelerdeki bir seçenek paketinin parçası olarak kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarıları sunar. Kör nokta izleme, diğer araçların Volvo’nun kör noktasında sollama veya sürüş yaptığını izlemek için aracın her iki yanındaki radar sensörlerini kullanır. Sürücünün üzerinden geçmenin güvenli olmadığı durumları bildirmek için görsel bir sinyal kullanılır.

Aynı sistem, park alanından çıkarken de yana bakar. Günümüzün daha büyük araçlarıyla, geri döndüğünüzde şeritten geçen bir aracı görmek çoğu zaman imkansızdır. Arka çapraz trafik uyarısı, birisinin ne zaman geldiğini size bildirerek park manevralarını biraz daha az stresli hale getirir.

Ek Özellik: Yol İşareti Bilgileri

Yeni bir Volvo’daki öne bakan kamera, öndeki araçları tespit etmekten daha fazlasını yapabilir. Sistem ayrıca yol işaretlerini okuyabilir ve Volvo’nun bu donanıma sahip olması durumunda aracın sürücü bilgi ekranı veya baş üstü ekranı üzerindeki hız sınırları gibi önemli bilgileri görüntüleyebilir.

Ancak sistem her zaman mükemmel değildir. Örtülü veya soluk işaretler doğru şekilde tanınmayabilir. İşaretin konumuna bağlı olarak, sistem her zaman keskin virajlardaki işaretleri okuyamaz. Volvo, aracın yasal ve güvenli kullanımından her zaman insan sürücünün sorumlu olduğunu vurgulamaktadır.

Volvo Pilot Assist Sistemi

Ek Özellik: Volvo City Safety

Volvo City Safety, sürücüyü ve yolcuları güvende tutmanın yanı sıra araç dışındaki insanları da korumak için tasarlandı. Volvo başka bir araca yaklaşıyorsa ve bir çarpışma olasılığı varsa, sistem önce sürücüyü frene basması için uyarır. Sürücü fren yapmazsa, Volvo otomatik olarak duracaktır. Sistem, Volvo’yu düşük hızlarda durdurabilir veya hasarı azaltmak için hızları azaltabilir.

Yeni Volvo’lar aynı zamanda aracın zamanında duramazsa bir engelin etrafından dönmesine izin veren direksiyon desteği de sunuyor. Volvo City Safety, geceleri bile diğer araçları, bisiklet sürücülerini, yayaları ve büyük hayvanları tespit edebilir. Şehirde Güvenlik, bir Volvo’nun temel güvenlik özelliklerinden biridir.

Ek Özellik: Arkadan Çarpışma Uyarısı

Volvo’nun güvenlik konusunda lider olduğu bir başka alan da arkadan çarpışma uyarıları. Arkaya bakan radarı kullanarak – başka bir araç arkadan yaklaşıyorsa ve Volvo bir çarpışmanın olası olduğunu belirlerse – Volvo, tehlike ışıklarını yakarak yaklaşan sürücüyü uyaracaktır.

Karşıdan gelen araç fren yapmazsa, Volvo sürücü ve ön yolcu emniyet kemerlerini sıkacak ve ikincil bir çarpışmayı önlemeye yardımcı olmak için aracın frenlerini etkinleştirecek. Bu eylemler, çarpışmadan kaçınılamadığında bile yaralanma olasılığını azaltmaya yardımcı olur.

Volvo Pilot Assist Neden Önemli?

Yıllar önce, Volvo iddialı bir hedefi dile getirdi: araçlarını kullanırken hiç kimsenin ölmemesi veya ciddi şekilde yaralanmaması. Pilot Assist ve City Safety gibi özellikler, Volvo’nun bu hayali gerçeğe biraz daha yaklaştırmak için geliştirdiği teknolojinin bir parçasıdır.

Pilot Assist, Volvo’nun sistemi ilk kez üretime soktuğundan bu yana birkaç nesil boyunca geliştirildi ve zamanla gelişmeye devam edecek.  Volvo’nun güvenlik özelliklerini kendiniz deneyimlemek için bir Volvo bayisini ziyaret edin ve bir tanıtım isteyin.

Volvo Fiyat Teklifi Al

İkinci El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here