Yılların efsane aracı Volkswagen Passat’ın artık üretilmeyeceği haberi tüm Passat meraklılarını üzmüştü. Ancak sedan modeline veda ettiğimiz bu etkileyici araç, hayatına daha geniş hatlara sahip station wagon kasasıyla devam ediyor. Yeni tasarımıyla görücü karşısına çıkan araç hem görmeye alışık olduğumuz çizgilere sahip hem de kullanım konforunu artıran farklı detaylar sunuyor. Avrupa sınırları içerisinde satışı yapılacak olan station kasa Passat’a gördüğümüz bu yeni tasarım dili de kullanıcılardan tam not alacağa benziyor.

volkswagen passat arkadan görünüm

Dünya çapında 30 milyondan fazla satışı olduğu bilinen Volkswagen Passat’ın sedan versiyonu artık sıfır araç piyasasında yer almıyor. Modelin 9. nesli olarak tanıtılan tasarım, station wagon özelliklerine sahip Variant versiyonuyla yola devam ediyor. 2024 yılının başlangıcında piyasaya sürülmesi planlanan yeni Volkswagen Passat, MQB Evo platformu üzerinde yükseliyor. Konfor ve kullanışlılığı bir arada sunmayı amaçlayan bu araç hem iş seyahatlerinize eşlik edecek kadar şık hem de aile boyu kullanıma yetecek kadar geniş. Ölçülere daha yakından baktığımızda aracın 4917 mm uzunluğa, 1852 mm genişliğe, 1506 mm yüksekliğe ve 2841 mm aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Bu da kendinden önceki versiyona göre gözle görülür biçimde bir fark ortaya koyuyor. Yaklaşık olarak 15 cm daha uzun ve 2 cm daha geniş olan modelin aks mesafesinde de 5 cm’lik bir artış söz konusu.

Yeni Passat’ın Motor Seçenekleri

Volkswagen, 2024 model Passat’ta son derece geniş motor seçenkelerine sahip. Bu nesille birlikte model ilk defa yarı hibrit seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Aracın 1.5 litrelik eTSI motor seçeneği 150 bg güç üretiyor. Bir diğer seçenek olan 2.0 TSI motor ise 201 bg güç vadediyor. Alternatiflerin en tepesine konumlanan versiyon ise yine 2.0 TSI motor ile 265 bg güç üreten model. Bu moto seçeneği ayrıca 4Motion dört tekerden çekiş sistemine sahip.

volkswagen passat direksiyon

Diğer yandan dizel seçeneklere baktığımızda 2.0 TDI motor ile önden çekişli 125 ve 150 beygirlik versiyonlar ile AWD 195 beygirlik Passat alternatifi karşımıza çıkıyor. Fakat seçenekler bununla sınırlı değil. Geniş motor yelpazesinde PHEV versiyonlar da karşımıza çıkıyor. Yeni Passat’ın 1.5 TSI motoru kullanan hibrit versiyonları 205 bg güç ve 350 Nm tork üretiyor. Üst seviyede bulunan en güçlü Passat ise 270 bg güç ve 400 Nm tork üretebiliyor. 19.7 kWh’lik batarya paketiyle gelecek olan PHEV versiyonlar 6 ile DSG şanzıman ile kombinleniyor. Markanın yaptığı açıklamaya göre şimdiye kadarki en güçlü Passat seçeneklerinin de yer aldığı bu araçlarda 100 km’ye kadar tamamen elektrikli sürüş yapılabiliyor.

Dikkat Çeken Tasarım Ayrıntıları

Serinin daha önceki araçlarında görmeye alışık olduğumuz gibi yeni Volkswagen Passat 3 farklı donanım seviyesiyle karşımıza çıkıyor. Bunlar; Business, Elegance ve R-Line versiyonları. Ayrıca bu sonanım seviyelerine göre 19 inçe kadar çıkan jant seçenekleri ve yeni geliştirilen matrix LED aydınlatmalar da kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu da demek oluyor ki modelin versiyonları farklılaştıkça yeni Passat’ın görünüşünde de belirgin değişiklikler yaşanıyor.

volkswagen passat dijital ekran

İç mekan tasarımın son derece dijital bir görünüme sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fiziksel tuşlardan tamamen arındırılan bölümlerde pek çok işi gerçekleştirmek için dokunmatik ekranlar devreye giriyor. Giriş seviyesi olarak konumlandırılan versiyonlarda dahi 12.9 inç büyük ekranla karşılaşıyorsunuz. Diğer yandan merkezde konumlandırılan bu büyük ekrana, tüm versiyonlarda standart olarak gelen 10.25 inç boyutundaki dijital gösterge paneli eşlik ediyor.

volkswagen passat bagaj görünümü

Ancak bu dijitalleşme, kullanıcı geri bildirimlerinden yola çıkarak ters yönde de hareket etmiş. Bu noktada üç kollu direksiyondaki dokunmatik kontroller, konforun üst seviyeye çıktığı yeni Passat modelinde yerini fiziksel tuşlara bırakmış. Daha fazla depolama alanı noktasında da bu yeni versiyonun avantajları dikkat çekiyor. Modelde direksiyon simidinin arkasındaki kolona taşınan vites seçici, orta konsolda oldukça geniş bir kullanım alanı bırakıyor. Genişlik noktasında bagaj hacminden bahsetmemek olmaz elbette. Station wagon’a dönüşümüyle herkesin beklediği bagaj artışı 40 litreye ulaşmış. Toplamda 690 litrelik depolama imkanı sunan modelin arka koltukları katlandığında 1920 litreye kadar taşıma kapasitesi bulunuyor. Opsiyonel olarak satın alabileceğiniz ön koltuk özelliklerinde ise elektrikli olarak ayarlanabilen 14 yön, ısıtma, havalandırma ve masaj özellikleri yer alıyor.

İkinci El Volkswagen Passat İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here