Volkswagen ID.3 modeli Almanya’da satışa sunulan bir elektrikli araç modeli.

Ülkemize yaklaşık 2 sene içerisinde bayi kanalları ile gelmesi beklenen modelin, şuan için bir kaç adet olmak üzere ithal edilip satışta olanı da mevcut.

Peki nedir bu araç?

Volkswagen ID.3

1Volkswagen ID.3 Genel Bakış

Volkswagen markasının gelecek yüzünün, yani yeni kimliğinin ilk aracı diyebiliriz.

Tamamen yeni bir platform (MEB) oluşturarak, yeni bir tasarım ve üretim planıyla oluşturulan araç Volkswagen için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Aracın 3 farklı versiyonu mevcut. En güçlü motor batarya kombinasyonu ile tek şarj ile 550 Km menzil sunabilen ID.3 modeli, en baz versiyonunda ise, 330 Km bandında bir menzil kapasitesine sahip.

Batarya Kapasitesi Menzil
45 kWh 330 km
58 kWh 420 km
77 kWh 550 km

 

Araca baktığınız zaman, Golf modelinin biraz daha robot gibi görünün bir varyasyonuna bakıyormuş hissini alabiliyorsunuz. 🙂

Gerçekten de aracın led far sistemi size bu robotik hissi yaşatıyor ve aracın kapılarını açtığınız zaman sanki bir robot gözleriyle sağ ve sol yönünü kontrol edip sizi selamlıyor gibi bir animasyon yaratıyor.

AC/ Şarj üniteleri ile ortalama olarak 7 saat içerisinde %100 kapasite ile doldurmak mümkün oluyor.

DC/ Şarj ünitelerinde ise 1 saat içinde %100 şarj etmek mümkün olabiliyor.

Menzil kapasitelerinin de fabrika verilerinin biraz altında olacağını ön görebiliriz.

Volkswagen ID.3

İçten yanmalı motorlarda verilen fabrika yakıt verilerine nasıl normal kullanım şartlarına uydurduğumuzda ortalama olarak 1-1,5 litre ekleme yapıyorsak, elektrikli araç kullanım menzillerine de belli bir oranda düşüş değerlendirmesi yapmak doğru olacaktır.

Yani bir elektrikli aracın menzili 500 kilometre olarak veriliyorsa, kullanım şartlarına göre ortalama olarak 50-100 kilometre daha az yol gideceğini hesaplamak doğru olacaktır.

Arka koltuklarda sunulan baş ve diz mesafesi normal bir yetişkin için oldukça ideal olmakla beraber kullanılan malzemelerin kalitesi ise biraz zayıf kalıyor. Bunun sebebi ise elektrikli araçların üretim maliyetlerinin yüksek oluşuna bağlı olarak, fiyatların fazla yükselmemesi için bazı noktalarda yapılan maliyet düşürme oyunları olarak görebiliriz.

2Sürüş Özellikleri

Araç 201 Hp güç ve 310 Nm gibi bir tork değeri sunarken, 0-100 hızlanması ise 7 saniyenin altında.

1700 Kilogram ağırlığı ile aracın performans dinamikleri oldukça tatmin edici.

Adaptif hız sabitleme, Head-Up Display, Apple Car Play, Android Oto, Ergo Comfort Koltuklar, Elektrikli-ısıtmalı koltuklar…vb pek çok donanım Volkswagen ID.3 modelinde sunuluyor.

Arkadan itiş olan araç, ses yalıtımı konusunda fazlasıyla başarılı ve hiçbir ses almıyorsunuz.

İkinci El Volkswagen İlanları

tekerinize taş değmesin.

Volkswagen ID.3        

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here