Volkswagen Ticari Araçlar

Volkswagen Ticari Araçlar Birimi, otonom sürüşün geliştirilmesi ve uygulanması üzerinde çalıştığını duyurdu. 2025 yılında trafikte kullanımına yönelik otonom sistemlerin tanıtımı şu anda Volkswagen Ticari Araçlar’da hazırlanmaktadır.

Volkswagen Ticari Araçlar Hareketliliğin Öncüsü Olacak

Grubun Otonom Sürüş Ar-Ge programı denetim kurulunun onayıyla, hareketliliğin geleceğine yönelik rotayı belirlediler. Otonom, elektrikli sürüş, kentsel hareketliliğe ve yol güvenliğine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülüyor. Volkswagen Grubu’nun Denetim Kurulu toplantısından sonra, Volkswagen Ticari Araçlar CEO’su Carsten Intra, “Araçlarımız bu tür sistemleri uygulamak için mantıklı ilk tercihtir. “ açıklamasında bulundu.

Otonom Sürüş Başkanı Christian Senger, “Bu yıl ilk kez, Almanya’da Argo AI’nın otonom sürüş sisteminin gelecekteki ID’nin bir versiyonunda kullanılacağı saha denemeleri yapıyoruz. Volkswagen’den BUZZ Ticari Araçlar. Amaç, MOIA’nın bugün sunduklarına benzer bir araç çağırma ve havuz oluşturma konsepti geliştirmek. Bu on yılın ortasında, müşterilerimiz otonom araçlarla seçilen şehirlerdeki hedeflerine götürülme fırsatına sahip olacaklar. “

Ortaklıkla Yükselecekler

İşbirliğinin bir parçası olarak, Ford Motor Company ve Volkswagen Ticari Araçlar, Otonom Sürüş için yazılım platformlarında uzmanlaşmış bir şirket olan Argo AI’ya eşit miktarda yatırım yaptı.

Bir milyar ABD Doları değerindeki ilk yatırımın yanı sıra Volkswagen, iştiraki AID’yi (Otonom Akıllı Sürüş) Argo AI’ya taşıdı. Otonom sürüş bütçesi için artık Denetim Kurulu tarafından onaylanan bütçe ile VWCV, otonom mobilite ile geleceğinden emin gözüküyor..

Özel Amaçlı Araçlar da Düşünüldü

Tam otonom sistemlerin geliştirilmesi ve kentsel alanlarda ticari olarak kullanılması üzerine çalışan marka. VW, robot taksiler ve minibüsler gibi özel amaçlı araçlar geliştirecek ve inşa edecek.

Argo AI yatırımlarına ek olarak şirket, Argo AI‘ye paralel ve bağımsız olarak özel mobilite için 4. seviyeye kadar destekli ve otomatik sürüş fonksiyonları geliştiren Car.Software Organisation projelerine de Grubun milyarlarca yatırım yaptığını iddia ediyor. Volkswagen Ticari Araçlar, Argo’nun sürücüsüz sisteminin (SDS) kullanılacağı araçları geliştiriyor. Tamamen elektrikli kimliği temel alırlar.

                                         2. El Satılık Ticari Araç İlanları                                   

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here