volkswagen e-golf

Volkswagen Artık e-Golf Üretmeyecek!

Otomobil markaları son dönemde elektrikli model yatırımlarını arttırdı. Bu durum, gelecekte yollarda daha fazla elektrikli otomobil göreceğimizi gösteriyor. Markalar tarafından üretilen elektrik motorlarının iki farklı şekilde entegre edildiğini görüyoruz. Bazı markalar mevcutta bulunan modellerine elektrikli versiyonlar eklerken, bazıları elektrik motoruna sahip yepyeni modeller tanıtıyor. Alman üretici Volkswagen için de durum bundan farklı değil. ”e-Golf” ile marka, efsaneleşen Golf modeline elektrikli bir versiyon eklemişti. Şimdi ise Volkswagen e-Golf tarih oluyor.

volkswagen e-golf

23 Aralık İtibariyle Üretimine Son Verildi!

Volkswagen’in Almanya Dresden’deki üretim tesislerinde üretilen e-Golf’ün üretimi 23 Aralık itibariyle sonlandırıldı. Üretimi sonlandırılan e-Golf’ün bandından çıkan son otomobile özel bir video ile veda edildi. Markanın e-Golf üretimini sonlandırmasının sebebinin ise yeni elektrikli modeli ID.3 olduğu düşünülüyor. Volkswagen’in, elektrikli otomobil devrimini temsil eden ID serisine yönelmesi bekleniyor. Markanın mevcut üretim tesislerinde yeni elektrikli modellerinin üretilmesi düşünülüyor. Volkswagen’in Dresden tesislerinde ID.3’ün yanı sıra elektrikli SUV modeli ID.4’ün de üretilmesi söz konusu olabilir. 2021 Ocak ayı itibariyle ID.3’ün üretim bandına geçmesi bekleniyor.

id3

145.561 Adet Volkswagen e-Golf!

Markanın 2017 yılından beri ürettiği e-Golf’ten bugüne kadar 145.561 adet üretildi. Bu üretim, Volkswagen’in Dresden ve Wolfsburg şehirlerindeki tesislerinde gerçekleştirildi.

Üretimi sonlandırılan e-Golf’e ait teknik veriler ise şöyleydi;

Motor: e-Golf 35.8 kWh (136 bg) CVT
Elektrikli Araç
Gövde tipi: Hatchback
Kapı: 5
Hızlanma 0 – 100 km/saat: 9.6 saniye
Maksimum sürat: 150 km/saat
Akü kapasitesi: 35.8 kWh
Elektrikle gidilebilen menzil: 300 km
Ortalama Enerji Tüketimi 12.7 kWh/100 km
Elektrikli motor gücü: 136 bg
Elektrikli motor torku: 290 Nm
Sistem gücü: 136 bg

e-golf

İkinci el satılık Volkswagen modelleri

Volkswagen Tiguan eHybrid Satışa Çıkıyor!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here