En Küçük Arabalar: Geçmişten Bugüne Üretilen

0
2334
üretilmiş en küçük arabalar

Arabalar söz konusu olduğunda hepimizin farklı ihtiyaçları var. Bu nedenle otomotiv pazarında seçim yapabileceğiniz pek çok seçenek var. Günümüzde, çoğu insan daha küçük bir araba, SUV veya büyük ve rahat bir sedana daha meyilli görünüyor.

Yine de bildiğimiz gibi, daha büyük her zaman daha iyi değildir. Küçük bir arabaya sahip olmanın, benzine, sigortaya, vergilere ve bakıma daha az para harcamak gibi avantajları vardır. Ancak bazı üreticiler küçük otomobilleri bir sonraki seviyeye taşımaya karar verdi ve şimdiye kadarki en küçük arabalaı üretti.

Sizler için üretilmiş en küçük arabalar ve özelliklerini derledik.

Fiat 600

üretilmiş en küçük arabalar fiat 600

Fiat 600, ilk gerçek şehir otomobili oldu. 1955’ten 1982’ye kadar birçok ülkede, çoğunlukla Fiat adı altında, aynı zamanda İspanya’da Seat 600 olarak veya Yugoslavya’da Zastava 750 olarak üretildi. Özellikle fanatiği olan Uruguay ve Arjantin’de popülerdi ve araba bir tür kültürel sembol haline geldi.

Orijinal Fiat 600’ün arkasında 21 beygir gücünde 633cc motor vardı, ancak bazı son modellerde 767cc ve hatta 903cc motorlar kullanıldı. VW Beetle gibi, arka motoru ve RWD’si var. Toplamda neredeyse 5 milyon 600 üretildi ve sağlam olanları bugün son derece ucuzlar.

BMW Isetta 300

bmw isetta küçük arabalar

İkinci Dünya Savaşından sonra Avrupa (ve özellikle Almanya) tamamen yıkıldı ve ucuz ulaşım ihtiyacı doğdu. 1950’lerde, BMW’nin durumu, Torino’daki 1954 otomobil fuarında ihtiyaç duyduğu otomobili bulana kadar belirsizdi. Küçük bir İtalyan üretici olan Iso Rivolta, Iso Isetta’yı sunuyordu. BMW bunu cankurtaran olarak gördü ve üretim lisanslarını hemen satın aldı. BMW için üretilmiş en küçük arabalar arasında sayılabilir.

BMW Isetta 300, 13 beygir güç üreten 300cc motora ve 85 km/s azami hıza sahipti. Isetta’yı bu kadar özel kılan, arabanın önünde bulunan tek kapısı ve direksiyon kolonu ve direksiyon simidinin bu kapıya takılmış olmasıydı. BMW, Isetta’dan yaklaşık 137.000 adet üretti.

Smart For-Two

smart for two

The Smart, Mercedez Benz ve Swatch arasındaki ortaklığın sonucu olarak 1998 yılında doğmuş bir projedir. Üçüncü neslin üretimi 2014 yılında başladı ve 2018’den beri satılan tüm Smartlar 82 beygir gücünde% 100 elektrikli. 

Başlangıçtan bu yana amaç, bugüne kadar her nesilde başardıkları 2,7 metreden daha büyük olmayan bir otomobil yaratmaktı. Bunun nedeni, bu şekilde Smart ForTwo’nun paralel park için tasarlanmış yerlere dik olarak park edilebilmesi ve tek bir park alanında Smart’lara park edilebilmesidir.

Renault Twizy

renault twizy

Bir Avrupa şehrinde yaşıyorsanız, yürümeyi veya toplu taşıma araçlarını kullanmayı sevmiyorsanız ve motosiklet sürmekten çok korkuyorsanız, Renault Twizy sizin için bir çözümdür. Arabadan çok çatılı bir dört tekerlekli bisiklet olan Twizy, kentsel mobilitede en üst düzey olacak şekilde tasarlanmış% 100 elektrikli bir araçtır. 1 + 1 konfigürasyonunda iki koltukludur.

Piaggio Vespa 400

üretilmiş en küçük arabalar vespa

Motosiklet ve scooter için Vespa adını biliyor olabilirsiniz, araba için de Vespa mevcuttu. Vespa scooter ile elde ettikleri dev başarıdan sonra, şirketin kurucusunun oğlu Enrico, onu araba üretme konusunda denemeye karar verdi. Vespa 400, 1958 ile 1961 yılları arasında Fransız üretici ACMA tarafından üretilen bir mikro otomobildir. 3 ileri manuel şanzımanla eşleştirilmiş, 18 beygir güç üreten 393cc’lik iki silindirli iki zamanlı bir motora sahiptir. Otomobil, 25 saniyede 90 km/s hıza ulaşabiliyordu. Motor arkaya monte edilmişti.

Reva G-Wiz

Reva G-Wiz

Reva G-Wiz şimdiye kadarki en kötü araba değil çünkü bir araba bile sayılmıyor. Avrupa pazarı için ağır bir dört tekerlekli bisiklet olarak nitelendiriliyor ve ABD’de NEV sınıfına (bir tür elektrikli araç) uyuyor. Bir arabadan çok bir golf arabası. Ama aslında birkaç yıl İngiltere’de en çok satılan elektrikli araçtı. 2001’den 2013’e kadar üretildi.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here