Toyota, ikonik Land Cruiser 70 Serisinin ilk tamamen elektrikli versiyonunu ortaya çıkardı. Otomobil şimdiden bir maden tesisinde çalışmaya başladı.

Söz konusu tek kabinli LandCruiser 70 Serisi, Toyota Australia’nın Port Melbourne, Victoria’daki ürün planlama ve geliştirme bölümü tarafından tamamen elektrikli bir araca dönüştürüldü. Sıfır emisyonlu iş makinesi şu anda Batı Avustralya’daki bir BHP Nickel West maden sahasında küçük ölçekli bir pilot denemenin bir parçası olarak test edilme sürecinde.

Toyota Land Cruiser 70 Maden Sahalarında Tercih Edilen İsim

Avustralya’da, SUV ve pikap gövde stillerinde mevcut olan klasik Land Cruiser’ın güvenilirliği, sağlamlığı ve bakım kolaylığı madencilik şirketleri arasında popüler olmasını sağladı. Toyota, 70 serisi Land Cruiser’ın sıfır emisyon dünyasında bir geleceği olmasını sağlamak için madencilik devi BHP ile birlikte pille çalışan bir sürümü denemek için çalıştı.

Sadece bir prototip elektrikli Land Cruiser üretildi. Otomobil, bir pikap gövdesine sahip ve sıfır emisyonlu bir aracın çok anlamlı olduğu yer altı maden kullanımı için yapılandırıldı. Avustralya’nın Batı Avustralya eyaletindeki bir nikel madeninde kullanılacak.

Şu anda madencilik sektöründe kullanılan Land Cruiser’ların çoğu dizel motor kullanıyor.

Önümüzdeki Aylarda Daha Fazla Bilgi Verilecek

Normalde, LandCruiser 70 Serisi, yalnızca beş ileri manuel şanzımanla eşleştirilen 151kW / 430Nm 4,5 litrelik turbo dizel V8 motorla çalıştırılır. Ancak bu örnekte kombinasyonlar biraz farklı. Bununla birlikte, tamamen elektrikli varyantın kaç elektrik motora ve ne tür bir otomatik şanzımana sahip olduğu henüz bilinmiyor. Toyota Avustralya, “önümüzdeki aylarda daha fazla bilgi verilecek” dedi.

Her iki durumda da, şirketin başkanı ve CEO’su Matthew Callachor; girişimin sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonuna doğru bir adım daha atılması konusunda önemli olduğunu söyledi.

Geleceği Değiştirmek İçin Bir Adım

“BHP ve Toyota, son 20 yıl boyunca güçlü bir ilişki sergiledi. Bu proje, geleceği değiştirmek için ilgili sektörlerimizde lider şirketler olarak ikimizin de nasıl birlikte çalışabileceğimizin harika bir kanıtı” dedi.

Minerals Australia BHP başkanı Edgar Basto şunları ekledi: “Bu ortaklık, hafif araç filomuzun emisyon yoğunluğunu nasıl azaltabileceğimize yönelik devam eden çalışmalarımızın bir başka adımıdır.”

“Operasyonlarımızda dizele olan bağımlılığımızı azaltmak, orta vadeli hedefimiz olan operasyonel emisyonları 2030’a kadar yüzde 30 azaltmaya yardımcı olacaktır.” dedi.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here