Toyota Highlander Avrupa piyasasına geliyor!

2
12615

Toyota’nın en büyük SUV modeli olan Highlander, Avrupa piyasasına geliyor.

Toyota’nın GA-K platformu üzerinde yapılan Highlander’da, SUV konforu, geniş iç hacmi ve yüksek güvenlik standartları, hibrit motorun düşük emisyonları, yüksek yakıt verimliliği ve akıllı dört çeker sürüş sistemi bir araya getirildi

Toyota Highlander, 4.950 mm uzunluğu ve dinamik tasarımıyla şehirli bir SUV olarak tanımlanıyor. 7 kişilik oturma kapasitesi bulunan Highlander’ın bagaj hacmi ise 658 litre. İkinci ve üçüncü sıra koltuklar katlandığında ise kapasitesi 1.909 litreye kadar yükselebiliyor.

Zengin donanıma sahip olan Toyota Highlander, orta konsolda 12.3 inç multimedya ekranı, ön cama yansıtmalı gösterge ekranı, Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özellikleri, kablosuz şarj sistemi, koltuk havalandırması ve arka görüşün yolcular ya da kafalıklarla engellenemediği açılıp kapatılabilen dijital kameralı iç dikiz aynası gibi özellikler yer alıyor.

Kaputun altında ise 2.5 litre benzinli motor, önde ve arkada konumlandırılan elektrikli motorlar yer alıyor. Otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi de yer alıyor. Toyota’nın paylaştığı resmi verilere göre Highlander’ın 100 kilometredeki ortalama tüketimi 6,6 litre civarında.

Yeni Highlander, Toyota Safety Sense güvenlik sistemi ile donatılmış olarak sunuluyor. Bu paket, kazadan korunmak için aktif direksiyon desteği de sağlayan, yayaları ve bisikletlileri algılayan Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC), Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) gibi birçok ileri seviye güvenlik özelliklerini içeriyor.

Toyota ilanlarımızı incelemek için hemen tıklayın

Toyota’dan Sevindiren Haber!

2 YORUMLAR

  1. 2.5 litre motorla Türkiyeye gelecekse gelmesin. Ford rangerlerlar bile 2.2 litreden 2 litreye geri adım atmak zorunda kaldı. Hybrid e lafımız yok fakat memelekette mtv ödemeleri fazla astronomik. Araca gelince tam benim ihtiyacım harika bir araç. Motor olarak 2lt hybrid yada 2 lt dizel şeklinde Türkiye piyasasında yer bulur

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here