Toyota Başkanı Akio Toyoda, GR Yaris ile Drift Yaptı! Görünüşe göre Akio Toyoda sadece Toyota’nın usta yöneticisi değildir. Aynı zamanda direksiyonun arkasındaki usta bir sürücü olarak karşımıza çıktı. Japon otomobil üreticisi Toyota’nın yarış karakteri, onlarca yıldan beri aktif modda devam ediyor. Ayrıca Toyota, bu yarışları sadece markasını tanıtmak için değil, daha iyi arabalar yapmak için kullanıyor. Örneğin Toyota GR Yaris, gerçek anlamda ralliden doğan heyecan verici bir yol otomobilidir. Ancak Toyota Gazoo Racing‘in resmi YouTube kanalında yayınlanan video, Toyota’nın eğlenceli ve yarış dünyasına ne kadar önem verdiğini gösterdi. Videoda heyecan verici bir şey var: Toyota Motor’un Başkanı Akio Toyoda, Toyota Gazoo Racing’in resmi YouTube kanalında yayınlanan videoda drift yapıyor ve GR Yaris ile yanlamaya doyamıyor.

Akio Toyota, GR Yaris’in Yeteneğini SergilediToyota Başkanı Akio Toyoda, GR Yaris ile Drift Yaptı

Toyota Motor’un başkanı Akio Toyota, Aralık ayının başında gerçekleşen Tokyo’daki Megaweb tesisinde çevrimiçi bir etkinlik sırasında GR Yaris ile sıra dışı drift yeteneğini, araba tutkunlarının huzuruna sundu. Akio Toyoda, Toyota Gazoo Racing (TGR) için 2022 motor sporları takımı kurulumlarının duyurusuna öncülük etmek üzere etkinlikteydi. Etkinlik sırasında TGR, gelecek sezon için yeni zorlukların ana hatlarını çizerken, TGR’nin tarihini ve motor sporları angajmanlarının önemini tartıştı.

Etkinliğin sonuna doğru Toyota, 2022 için tamamen kamufle edilmiş bir GR Yaris Rally1 ortaya çıkardı. Kamufle edilmiş ralli arabası, gösteri alanında şovunu yaptıktan sonra başka bir GR Yaris olan TGR görünümüyle kaplanmış versiyonu sahneye girdi. Gösteri sona erdiğinde, sürücü dışarı çıktı ve kaskını çıkardı. Sürücünün Akio Toyoda’dan başkası olmaması herkesi şaşırttı ve büyük ilgi çekti.

“Morizo”nun Usta Sürücüsü: Akio Toyoda

Görünüşe göre Akio Toyoda sadece Toyota’nın usta sürücüsü değildir. Aynı zamanda direksiyonun arkasındaki usta bir sürücüdür. Aslında Toyoda, Toyota için yarış pilotu olarak görev alıyor. Gazoo Racing’i kurduğu 2007’den beri yaptığı en önemli görevdir. Toyota’nın en üst düzey yöneticisi olduktan sonra bile Toyoda sürüşlere devam etti. Tabii ki yarışlarda yarışırken başka bir isim kullanıyor. Bu takma isim de Morizo’dur. Toyoda, uzman sürüş becerilerini Toyota’nın o zamanki baş test sürücüsü olan Hiromu Naruse’nin altında geliştirdi. Toyoda, Naruse’nin sürücü öğrencisi olduğunda zaten 40 yaşındaydı. Bu görevi, Toyota’nın otomobillerinin “son hakemi/ denetleyeni” olarak hizmet eden, arabaları doğru değerlendirebilen biri olmak için bir şans olarak görüyordu. Daha sonra Toyota yarışlarda yer almaya başladı ve 2007 yılında Gazoo Racing’i kurdu.

Toyoda yarışmaya devam ederken çeşitli sert eleştiriler aldı. Akio, kendisini daha az dikkat çekici ve eleştiriye açık hale getirmek için “Morizo” takma adını aldı ve 2007 Nürburgring’ten bu yana kullanmaya başladı. Bu lakap artık bir sır değildir. Aksine Toyota’nın şirket olarak motor sporlarına olan ilgisinin bir sembolüdür.

 “2021 Yılının Dünya Otomobili İnsanı” Seçilen Akio Toyoda Kimdir? Toyota Başkanı Akio Toyoda, GR Yaris ile Drift Yaptı

Toyoda’ya takdim edilen “2021 Yılının Dünya Otomobili İnsanı” ödülü, 90’dan fazla seçkin uluslararası gazetecinin yer aldığı Dünya Otomobil Ödülleri jürisi tarafından verildi. 3 Mayıs 1956 yılında doğan Akio Toyoda, Toyota Motor Corporation’un genel başkanıdır. Japon sanayici Sakichi Toyoda’nın büyük torunu ve hem Toyota Motors’un kurucusu Kiichiro Toyoda‘nın hem de Takashimaya büyük mağazalar şirketi Shinshichi Iida‘nın torunudur. Aile şirketi olarak marangozluktan ve sanayicilikten gelen Akio Toyoda, büyük bir altyapıya sahiptir. Dünya genelinde büyük bir başarı yakalayan Toyota, güvenilir ve uzmanlığı sayesinde başarısını arttırmaya devam etmektedir.

Oldukça eğitimli olan Akio Toyoda, Nisan 1979’da Keio Üniversitesi’nden hukuk derecesi ile mezun oldu ve ardından 1982’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Babson Koleji’nden işletme alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. 1984 yılında Toyota’da çalışmaya başlayan Toyoda’nın kariyeri, hem Japonya’da hem de uluslararası alanda üretim, pazarlama ve ürün geliştirme dahil olmak üzere otomotiv operasyonlarının her aşamasındaki konuları içermektedir.

Japonya dışında, Nisan 1998’den itibaren Toyota’nın General Motors ile Kaliforniya’daki üretim ortak girişimi olan New United Motor Manufacturing’de (NUMMI) başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Ocak 2000’de Japonya’ya döndüğü  zaman Haziran ayında TMC’nin Yönetim Kurulu’na seçilmiştir. Bu sıfatla, tüketim malları ve hizmetleri için düzinelerce sanal mağaza içeren ve aynı zamanda yeni ve kullanılmış araçlar hakkında bilgi sağlayan bir web sitesi olan gazoo.com‘un oluşturulmasını ve denetimini üstlenen Akio Toyoda, başarısını her zaman ilerletmeyi seçti. Son olarak Toyota Başkanı Akio Toyoda, GR Yaris ile Drift Yaptı ve bu sayede Toyota’nın motor sporlarındaki başarısını ve ilgisini gösterdi.

İkinci El Toyota Yaris İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here