Tesla, Model Y için 7 koltuklu seçenek ile sunulan yeni üçüncü sıranın ilk resimlerini açıkladı. Meraklıları ise bu üçüncü sırayı oldukça küçük bulduklarını belirtmekten çekinmediler.

Tesla Model Y 7 kişilik Üçüncü Sıra Seçeneği

Geçtiğimiz haftanın başlarında, Tesla’nın Model Y Standard Range RWD ve 7 koltuklu üçüncü sıralı seçeneği için siparişlerin açıldığı bildirilmişti.

Tesla, Mart 2019’da piyasaya sürüldüğünden bu yana Model Y’nin 7 koltuklu bir versiyonunu vaat etmişti.

Üçüncü sıranın küçük SUV’ye sığacak olması birçok kişiyi şaşırttı; ancak Tesla bunun uygulanabilir olduğunu söylemişti.

Model Y, 2020’nin başlarında üretime girdi, ancak otomobil üreticisi elektrikli SUV’nin diğer versiyonlarına odaklandı.

üçüncü sıra

Yeni İç Mekan

Şimdi Tesla, 3.000 $ ‘a mal olan yeni Model Y 7 koltuklu seçeneğin üretimine başlıyor. Otomobil üreticisi yeni iç mekanla birlikte gelen özelliklerden birkaçını listeledi:

  • İki kişilik Üçüncü sıra
  • Üçüncü sıraya kolay giriş
  • Üçüncü sıra USB-C şarjı
  • Ayarlanabilir koltuk arkalıkları ile kayar ikinci sıra
  • Maksimum kargo depolaması için katlanabilir ikinci ve üçüncü sıralar
  • Bagajda elektronik ayarlar

Daha önce Model Y’nin üçüncü sırasının prototiplerini birkaç kez görmek mümkün olmuştu. Ancak bu bir yıldan daha uzun bir süre önceydi ve Tesla şimdiye kadar yeni resimleri açıklamamıştı.

tesla model y

7 Yetişkin – 7 Kişi

Tesla’nın üçüncü sırayı arkaya bakacak şekilde yapacağına dair söylentiler bir süre dolaştı. Bunun yapılması biraz daha fazla alan sağlayabilirdi, ancak Tesla geleneksel bir öne bakan üçüncü sıra ile devam etmiş gibi gözüküyor.

Model Y, üçüncü sıraya sahip olmak için çok küçük bir SUV. Çıkan görüntüler de modelin küçük olacağını doğruladı.

Başlangıçta Tesla’nın web sitesi 7 koltuk seçeneğinin “7 yetişkin” e uygun olacak genişlikte olduğunu belirtiyordu. Otomobil üreticisi artık web sitesini “7 kişi” yazacak şekilde güncelledi.

Bu değişiklik muhtemelen üçüncü sıra çocuklar için daha uygun olduğundan yapılmış olsa gerek. Bu durum otomobili çocuklu aileler için harika bir seçenek haline getirebilir. Küçük yetişkinler de potansiyel olarak arkaya oturabilirler, ancak pek rahat olacak gibi gözükmüyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here