Tesla İngiltere Satışlarında Bir Numara Oldu!

tesla ingiltere elektrikli araç

Tesla şu anda dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi. Ve şu anda, arabalarına olan talep o kadar yüksek ki, arz kısıtlı ama talep kısıtlı değil. Bu, İngiltere’nin Ekim 2019-Eylül 2020 arasındaki toplam elektrikli araç kayıtlarının; yaklaşık % 30’unun Tesla Model 3’e ait olduğu gerçeğiyle de açıkça görülüyor. Bu çok büyük bir rakam ve Tesla İngiltere satışları şirketin 2020’de neden çok yüksek oranda büyüdüğünü gösterir nitelikte.

BMW, Nissan ve Jaguar da Listede

İngiltere’de satılan en iyi elektrikli araç modeli, 20.000’den fazla satılan Tesla Model 3. Ve en çok satan 2. model (BMW 330e) yaklaşık 9.300 adetle bu sayının yarısı bile değildi. Listede aşağı doğru ilerlerken, 1000’ler ve 100’lerdeki farklılıklarla fark oldukça zayıf hale geliyor. Tamamen elektrikli araçlardan bahsedecek olursak, Nissan LEAF, elektrikli araçların toplam tescilinin % 10.93’ü ile 2. sıradaydı. Ve 3 numarada,% 7,98 kayıtla Jaguar I-Pace vardı.

İngiltere’deki plug-in araç pazarında da büyük bir artış var. Kasım 2019’da plug-in araç pazar payı % 6 idi ve şimdi % 16’ya yükseldi. Bunun nedeni, tüketicilerin hala tamamen Elektrikli bir otomobile sahip olmanın faydaları konusunda eğitilmemesi olarak görülüyor. Bu gerçekleştiğinde, sayıların tekrar düşeceği öngörülüyor.

Model 3 Özellikleri

Model 3’ün elektrikli araç pazarındaki toplam satışların % 30’unu oluşturduğunu görünce, sunduklarına göz atmak önemli bir konu haline geliyor. Konusu geçen modelin performans modeli olduğunun altını çizmekte de fayda var. Otomobilin 315 millik bir menzili var ve 3,1 saniyede 0-100 km / saate ulaşabilir. Bunun dışında kullanıcıların kullanım başına ödemesi gereken 250 Kw supercharging desteği var ve araçlar ilk alındığında  11,5 KW şarj ile birlikte geliyor.

Teknik özellikler bunlar ve bunların yanında yazılım konusunda Tesla’nın, sektörün en iyi otopilotlarından birini sunduğunu söylemek doğru olur. Ayrıca, 15 inçlik sürücü ekranı, kullanım sırasında ilgi çekici bir deneyim sunar ve oyunlar için de destek sağlar. Tesla’nın yazılımıyla birlikte gelen birçok ek özellik de bulunuyor. En çok konuşulan özelliklerinden bir diğeri ise fütüristik tasarımı olarak öne çıkıyor.

tesla model 3

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here