Taksitle araç satışı nasıl olacak?

Bugünlerde pek çok yerde duyduğumuz bu taksitli araç satışları hakkında sizler için bir içerik hazırladık.

Geçen gün yayımlanan yönetmelik ile birlikte konunun detayları da daha net anlaşılmış oldu.

Resmi gazete açıklaması ile netleşen durum ve taksitli araç satışı ile ilgili detaylar şöyle;

1Taksitle Araç Satışı Nasıl Olacak?

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliği’nde detayları belirtilen taksitli satışlara yönelik düzenlemede, 24 ay ile 60 ay arasında bir taksit seçeneği ile satışlara devam edilecek.

Nihai fatura değeri 120.000 TL ve altındaki araçlar için 60 ay; 120.000 TL-300.000 TL aralığındaki araçlar için 48 ay; 300.000 TL ile 750.000 TL arasındaki araçlar için 36 ay ve 750.000 TL fiyatın üzerindeki araçlar için 24 ay taksit imkanı sunulacak.

Taksitlendirme imkanını büyük oto galeriler ve otomobil satışı yapan yetkili bayiiler yapabilecek.

Taksitle araç satışı

Resmi gazete ilanı şöyle;

“MADDE 1 – 6/8/2016 tarihli ve 29793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin birinci fıkrasına “taksitli mal ve hizmet satışlarında” ibaresinden önce gelmek üzere “konut satışı haricindeki” ibaresi eklenmiş ve ikinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

Taksitle araç satışı

ç) Nihai fatura değeri yüz yirmi bin Türk Lirası ve bu tutarın altında olan taşıt satışlarında altmış ay,

yüz yirmi bin Türk Lirasının üzerinde olup üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında kırk sekiz ay,

üç yüz bin Türk Lirasının üzerinde olup yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olmayan taşıt satışlarında otuz altı ay ve yedi yüz elli bin Türk Lirasının üzerinde olan taşıt satışlarında yirmi dört ay,””

2Araç Piyasasına Etkisi Ne Olur?

Piyasa şartları ve insanların alım gücünü düşündüğümüz zaman taksitlendirmekten ziya de ciddi bir indirime ihtiyaç olduğunu görebiliyoruz.

Araç piyasasında durağanlık yaşanan bu dönemde özellikle 120.000 TL fiyatın altında fatura değeri olan araçlar için bir nebze hareketlilik olsa da; otomotiv sektörü açısından ciddi bir hareketlilik yaşanması zor görünüyor.

Önemli olan nokta araç satış fiyatları belirlenirken eklenen Özel Tüketim Vergisi ( Ö.T.V) ve Katma Değer Vergisi (K.D.V) gibi devlet tarafından alınan vergilerin olabildiğinde minimize edilmesi veya kaldırılması ile araç fiyatları daha ulaşılabilir bir seviyeye gerileyecektir.

Buda satışları ciddi anlamda artıracaktır.

Taksitle araç satışı

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here