SSC Tuatara 532 km/s İle Dünyanın En Hızlı Üretim Aracı !

0
6272

SSC, Nevada’da kapalı bir yolda akıllara durgunluk veren 532,7 km/sa (331 mil/sa) ve çift yönlü ortalama 508,7 km/sa (316,11 mil/sa) elde ettikten sonra Tuatara ile üretim otomobili için en yüksek hız rekorunu kırdı.

Eğer yüksek hızlı otomobillere meraklıysanız, 2017’de 447.24 km/saat Koenigsegg Agera RS’in bu hız rekorunu 2010’un 431.14 km/saat Bugatti Veyron 16,4 Super Sport’tan aldığını biliyorsunuzdur.

SSC en yüksek hızlı araç raporunu, üst vites Tuatara hypercarın 0-532.69 kmh çalışmasının araç içi hız görüntülerini paylaşarak yaydı. SSC Tuatara en yeni dünya hız rekorunu kanıtlamayı başardı. Bugatti’nin Chiron Super Sport 300+ ile elde ettiği tek yönlü 490.48 km/saat hızından farklı olarak, Shelby Super Cars (SSC) Tuatara ile düzgün bir çift yönlü ortalama koşu yaptı, sertifikalı ortalama 508.73 km/saat’e ulaştı ve gezegendeki en hızlı üretim arabası unvanını yeniden kazandı.

SSC Tuatara
SSC Tuatara

Webb, dönmeden ve rekor olarak anılan 532.93 km/sa ortalama hızı ulaşmadan önce ilk koşusunda 484,53 km/sa hıza ulaştı. Webb, Top Gear’a “Orada kesinlikle daha fazlası vardı” dedi. “Ve daha iyi koşullarda, daha hızlı gidebileceğimizi biliyorum, saatte 331 mil yaklaşırken Tuatara son beş saniye içinde neredeyse 20 mil tırmanmıştı. Arabanın henüz buharı bitmiyordu. Yan rüzgarlar, otomobilin sınırını fark etmemizi engelleyen tek şey. ” sözlerini de ekledi.

SSC Tuatara iç tasarımı
SSC Tuatara iç tasarımı

En Hızlı Üretim Arabasına Ne Güç Verir?

SSC Tuatara’nın isteği, daha önce 2011 yılında plan Tuatara’nın selefi SSC Ultimate Aero için tasarladığı 6.4 litrelik çift turbo V-8 motorunu 7.0 litreye yükseltmekti. Ancak kurucu Jarod Shelby, motora düz bir krank takmak istedi. 300’den fazla mil/saat hıza ulaşabilen bir üretim arabasında yaşayacak kadar büyük bir motor, şehir içinde veya bir parkurda sürülerek elde edilemezdi. Bu yüzden 2013 yılında 7.0 litrelik motor terk edildi. Titizlikle dengelenmiş bir düzlem krank mili ve tescilli bir jel ile doldurulmuş egzotik motor bağlantıları olan 5,9 litrelik bir versiyon lehine vazgeçildi.

SSC Tuatara için yeniden tasarlanmış motor
SSC Tuatara için yeniden tasarlanmış motor

Motor, E85 yakıtıyla çalışırken 1.750 beygir gücü ve 1.280 lb-ft tork olarak derecelendirilmiştir. Hız rekoru çalışması için, en yüksek hızın 91 oktanlı benzinle çalışırken 295 mil / saate düşeceği tahmin edilmektedir. Buda 1.350 beygir gücüne kadar güç derecesini gösterir. Motor yüksek bir 8.800 dev/dak’ya dönüyor. Motor, artırılmış hava sıcaklıklarını 160 ila 200 derece düşürebildiği söylenen özel havadan suya ara soğutucu sistemi için iki whopper dahil etkileyici 11 farklı ısı eşanjörü gerektiriyor. Dört radyatör daha motoru soğutur, ikisi şanzımanı soğutur ve her biri motor yağı, hidrolik direksiyon ve klimayla ilgilenir. Bu arada vites kutusu, CIMA / Automac Engineering tarafından helikopter şanzımanına dayanan yedi vitesli bir otomatik debriyaj kılavuzudur.

SSC Tuatara
SSC Tuatara

SSC CEO’su Jerod Shelby “İlk arabamız Ultimate Aero ile bu rekoru elimizde tutalı on yıl oldu ve Tuatara ligde en önde. Performansı, bu başarının peşinde koştuğumuz özveri ve odaklanmayı yansıtıyor ” dedi. “Halka açık bir yolda gerçek bir dünyada yapılması şaşırtıcı olan teorik rakamları karşılamaya oldukça yaklaştık.” ekledi.

SSC, Tuatara Üretim Otomobili Mi?

2019’da Pebble Beach’te ve Şubat 2020’de Philadelphia Motor Show’da gösterilerden sonra, ilk müşteri arabası teslim edildi. Rekor kıran Tuatara için, şirketin amacına uygun olarak 99 tane daha inşa etme planları var.

İkinci el Otomobil ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here