SsangYong İflas İddialarını Yalanladı

0
5104

Türkiye’de uzun süredir faaliyet gösteren ve Şahsuvaroğlu distribütörlüğü altında çalışmalarını sürdüren SsangYong iflas haberleri ile gündeme gelmişti. Güney Koreli SsangYong iddialarını kesin bir dille yalanlarken konuya açıklık getirmiş oldu.

SsangYong İflas Mı Etti ?

Güney Kore’nin önemli otomobil üreticilerinden birisi olan Ssangyong, Türkiye’de Şahsuvaroğlu güvencesi ile satılıyor. Ancak son günlerde ortaya çıkan iflas iddiaları ile beraber haberlere konu olan marka duruma açıklık getirdi. Markanın Türkiye distribütörü Şahsuvaroğlu, markanın iflas etmediğinin ‘iflas koruma’ istediğinin belirtildiği açıklamada, 54 milyon dolarlık borcun pandemi sebebiyle ödemesinde sekteye uğradığı belirtildi. Yani aslında SsangYong iflas etmedi sadece iflas koruma talep etti.

Açıklamanın devamında Tüm otomotiv markalarının benzer finansal sorunlarla karşılaştığını ve daha da güçlenerek bu durumdan çıktığını belirten marka temsilici, “Şirketimiz 300 milyon dolar üzerinde büyük yatırımlar ile Türkiye’ye getirdiği SsangYong markasını 13 yıldır milyonlarca dolar harcayarak tek başına Türkiye’ye tanıtmıştır. Şahsuvaroğlu ve SsangYong markalarının Türkiye’de birbirleriyle özdeş hale gelmesi sağlanmış ve bu anlamda bu iki isim ve marka çok kısa zamanda otomotiv piyasasında yer edinerek büyük bir değer yakalamıştır” denildi.

Ssangyong Otomobil

SsangYong, Güney Koreli otomobil üreticisi ve çelik sanayicisi firmadır. Korecede SsangYong ikiz ejder anlamındadır. 1954 yılında Güney Kore Guro-gu Seul’da SsangYong Motor Company firmasını Hadonghwan Motor Company adıyla kurarak İngiltere’den kit halinde gelen Jeep modeli arabaları monte etmeye başlamıştır. SsangYong 1980’lerde bağımsız olarak Musso ve Korando’yu geliştirerek dört çekerli araç dönemine girmiştir. 2000 yılından sonra SsangYong, Rexton, Kyron, Actyon, Korando ve Actyon Sports’dan oluşan SUV serisiyle piyasada kendisinin de olduğunu teyit eden atılımlarda bulunmuştur.

2007 yılında ise Şahsuvaroğlu Ssangyong markasının Türkiye distribütörlüğünü alarak ülkemizde resmi olarak bu markanın yer almasını sağlamıştır. O günden bu yana ülkemizdeki satış ve servis işlerini Şahsuvaroğlu Şirketi sağlamaktadır. Güney Koreli araçların ülkemizde sevildiği bir aşikardir. O nedenle Ssangyong da aslında ülke için önemli bir atılım diyebiliriz. Ve markayı kullanan kesim tarafından da genellikle memnuniyet dile getiriliyor. Ancak diğer markaların karşısında daha yeni olduğu için tanınırlık açısından bir nebze daha geriden geliyor.

İkinci El SsangYong İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here