Renault 21 Serisi | Yaşanacak Otomobiller

2
3760

Renault 21 

Renault 21, birçok kişinin “Bizimkiler” dizisinden tanıdığı nadide bir araç serisidir. Kimi İnsanlar ona “Fransız Mercedesi”, kimileri de “yer uçağı” dedi. R21 serisinin birçok model aracı vardır. Ancak bu modellerin çoğu ülkemize gelmemiştir. Ülkemizde sıklıkla görülmüş olan modeller donanım sıralamasına göre düşükten yükseğe; Optima, Manager, Concorde şeklindedir. Bu yazımızda sizleri 90’lı yıllara götürüp bu araçlardan bahsedeceğiz.

Renault 21 Serisi Modelleri

Renault 90’lı yıllarda üretmiş olduğu otomobillerin arka camına ” Yaşanacak Otomobiller” stickerı yapıştırıyordu. Aynı zamanda otomobillerine isimden ziyade numara veriyordu. Araçların versiyonlarına göre isim veriyordu. Mesela R9 modelinin Broadway ve spring gibi versiyonları vardır.

  • Quadra
  • Nevada (Station Wagon)
  • Baccara ( Lüks Versiyon)
  • Manager  (1.7 litre (1721 cc) karbüratörlü )
  • Optima  (1.6 litre (1565 cc) karbüratörlü )
  • Concorde (2.0 litre (1995 cc) enjeksiyonlu )

Bu kadar fazla model üretilmiş olsa da Ülkemizde Manager, Optima, Concorde ve çok az sayıda Nevada bulunmaktadır.

Renault 21 Quadra 

2.0 litrelik Turbo beslemeli motoruyla 175 hp güç üretmektedir. Maksimum hızı 260 km/h tır. 0-100 km/h hızlanması 7.9 saniyedir. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip olan bu araçtan ne yazık ki ülkemizde bulunmamaktadır.

Nevada

Ülkemizde az da olsa bulunan yine nadir modellerden birisidir. 1.7 litrelik 92 hp gücünde atmosferik benzinli motora sahiptir. Araç her ne kadar nadir olsa da üzerinde bulunan motor, R11 Flash’ta kullanılan motorun aynısıdır. Ayrıca bu araçların 7 kişilik versiyonu da mevcuttur. Ayrıca 0-100 km/h hızlanma süresi 11.8 saniyedir.

Baccara

Renault 21

R21 serileri arasında en donanımlısı en lüx versiyonu Baccara versiyonudur. Yalnızca ülkemizde değil tüm Dünyada nadir araçlar sınıfına girer.

Manager

Renault 21

Manager, ülkemizde çok sevilen araçlardan bir tanesidir. Aslına bakarsanız Nevada’nın sedan versiyonudur. 1.7 litrelik karbüratörlü motoru 92 hp güç üretir. Donanım olarak diğer R21 serileriyle karşılaştırıldığında orta dolulukta bir araçtır. Hala daha birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

Optima

Renault 21

Optima, ülkemizde R21’ler arasında en baz donanımlı olarak görülür. 1.6 litrelik karbüratörlü motoru ile ekonomik bir araç olarak insanlara hizmet eder. Üzerinde kullanılan motoru, R9 Fairway, R11 Rainbow, R19 gibi modellerde de kullanılmıştır. Motor bölümünün yedek parça fiyatları uygundur. Kolaylıkla bulunabilir.

Concorde

Renault 21

2.0 litrelik 4 nokta enjeksiyon sistemine sahip olan Concorde, ülkemize gelen Renault 21 serisi içerisinde en donanımlı araçtır. Çok büyük bir hayran kitlesi vardır. Hatta Concorde denilince akıllara direk “bizimkiler” dizisi gelmektedir. klima, sunroof, yol bilgisayarı, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon gibi donanımları vardır.

 

Genel Değerlendirme 

Otomobil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemlerde 2.el Renault fiyatları ortalama 25 30 bin ₺ civarındadır. Böyle bir araba almak isteyenler için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:

  •  kaporta aksamı zor bulunur. Fiyatları pahalıdır. Bu sebeple düzgün bir araç almak gerekir.
  • Fitil ve çıta aksamı zor bulunur. Fiyatları çok yüksektir. Alırken dikkat etmek gerekir.
  • Motor mekanik  açısından yedek parça sıkıntısı yaşatmaz.
  • İç döşeme aksamı iyi olan araç almak gerekir.

2.El Renault 21 İlanları

2 YORUMLAR

  1. Renault 21 her parçası var yeterki almak ışte narin otomobiller renault sahipsiz bırakıyor ürettiği 21 leri ben aracın optima var erzurum horasandan lpg ile depoyu dil ettim nevşehir yani 1050 km 215 lira yakıt aldım lpg lt başı 3.50 kuruş sen aracına sahip cikarsan oda seni yolda maddi manevi uzmez tek sorun yedek parça kaliteli değil piyasadaki yansanai parçaları lutfen renault kaliteli araçlarını kalitesiz yan sanai parçalarına mahkum etme ismini lekeliyorsun insanlarda kötü algı renault olusturuyorsun renault

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here