Polestar Golem ne kadar başarılı bir girişimin son ürünü olduğunu gösteriyor. Volvo‘nun o zamanki performans bölümü ayrı bir varlık olmaya ve faaliyetlerini içten yanmalı arabaları daha hızlı yapmaktan hurdadan elektrikli araçlar yapmaya dönüştürmeye karar verdiğinde, herkes Polestar’ı ciddiye almadı.

Polestar Golem Öncesi Neler Oldu?

polestar-golem-render
polestar-golem-render

İlk model olan Polestar 1, bir geçiş aracı olarak düşünülebilir ve en kesin kanıtı hibrit bir güç aktarım sistemine sahip olmasıydı. Ancak Polestar 2, yanan hidrokarbonları tamamen ortadan kaldırarak, bunun yerine yalnızca elektrik motorlarına güveniyordu.

Haberleri biraz dikkatli okursanız, Çin / İsveç modeli hakkında pek çok iyi şey duymuş olabilirsiniz. Bazıları onu Tesla Model 3 ile eşit olarak nitelendirecek kadar ileri gidiyor, diğerleri daha da iyi olabileceğini söylüyor. Bir yandan da onu olduğu gibi gören daha aklı başında olanlar var: yükselen bir markanın çok uygun bir ilk girişimi.

Şimdi, Polestar 3 çok uzakta değil ve model hakkında çok fazla şey bilmesek de, kelimenin tam anlamıyla elektrikli bir SUV olacak. Ne tür bir SUV? Belki de tanıtım videoları dışında herhangi bir arazi eylemi görmeyecek türden. Bu Golem konseptini hayal gücünün işe yaramaz bir egzersizi haline getiriyor, ancak renderlar da bunun için değil mi?

Polestar Golem Tasarım

polestar-3
polestar-3

Tasarım biraz Isuzu Vehicross’u anımsatıyor ama bu asla kötü bir şey değil. Polestar Golem, aynı kısa dingil mesafesine ve döndürülmüş B sütununa (90’ların Japon modeline kıyasla ters yönde olmasına rağmen) ve iki tonlu gövde / tekerlek kemeri konfigürasyonuna sahiptir. Ancak gerçekte ikisini birbirine bağlayan genel his belirli bir parça yerine SUV olmalarıdır.

Golem gerçek bir model olsaydı, ancak bu tamamen elektrikli Jeep Wrangler’a karşı çıkardı ve muhtemelen düşünecek çok şey verirdi. Off-road yeteneği, Polestar sanal konsepti için her şeyin olmazsa olmazıydı ve her inç karesinde kendini gösteriyor. Anlayamadığımız tek şey, Golem’e neden her bir tekerlek için bir tane olmak üzere dört motor vermenin düşünülmediğidir. Böylece dingil ihtiyacını ortadan kaldırır ve zorlukların üzerinden geçmek konusunda onu iyi hale getirir.

Tavan ve Kapı Sökülmemesi Eksi Olarak Yazılabilir

polestar-volvo
polestar-volvo

Bunun dışında Polestar Golem tasarımında, büyük boyutlu lastikleri ve kısa dingil mesafesi sayesinde neredeyse var olmayan bir ön çıkıntıyı görüyoruz. Ayrıca, üstün yerden yüksekliğe, mükemmel kırılma açısına ve her ne olursa olsun aştığından emin olmak için eğimli bir arka uca sahiptir. Çıkarken çarpmayacak. Mükemmel bir arazi aracı ve Wrangler için oldukça rakip görünüyor.

Eksik olan tek şey, Jeep’in kapılarını ve tavanını sökme. Sizi doğadan ayıran metal levha veya cam olmadan, tamamen sessiz bir aracı uzak bir alanda sürmenin keyfini hayal edin.

2.El Volvo İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here