Elektrikli teknolojisindeki yeni hamleleriyle öne çıkan Peugeot, en çok satılan modellerinden E-3008’ü tamamen yenileyerek kullanıcıların karşısına çıkarıyor. İleri seviye elektrikli fastback SUV modeline dönüşen araç, kullanım deneyimini bir üst seviyeye taşımaya hazırlanıyor. Yeni Peugeot E-3008, tasarımındaki yaratıcılık ve sunduğu elektrikli performans ile kolayca dikkat çeken bir model. Bu tamamen yeni ve etkin fastback SUV tasarımı, sahip olduğu özelliklerle bir kez daha markanın en popüler modeli olma misyonuna odaklanmış gibi görünüyor.

YENİ PEUGEOT E-3008-3

Peugeot 3008 Elektriklendi

Markanın son 7 yılda, 130 ülkede, 1.320.000’in üzerinde müşteriye ulaşan modeli Peugeot 3008, başarısını ailenin yeni elektriklisine devretmeye hazırlanıyor. 2025 yılına kadar ürün gamını tamamen elektrikli motor seçeneğiyle sunmayı hedefleyen Peugeot, yeni E-3008 ile bu hedefine bir adım daha yakın. Diğer yandan modele daha yakından baktığımızda, Stellantis’in yeni STLA Medium platformunun kullanıldığını görüyoruz. Bu platformun kullanıldığı ilk model olma özelliğini taşıyan E-3008’in Şubat 2024’ten itibaren kademeli olarak Avrupa pazarlarında satışa sunulması planlanıyor. Yalnızca Fransa’daki Sochaux Fabrikası’nda üretilecek olan aracın “Allure” ve “GT” olmak üzere iki donanım seviyesi bulunuyor. Bu versiyonlar için 3 farklı ek opsiyon paketi ve 3 adet tamamen elektrikli motor seçeneği de sunulması planlanıyor. Markanın yaptığı açıklama göre satışın yapıldığı pazara bağlı olarak hibrit motor seçeneği de seçenekler arasında yer alabilir.

Yeni Peugeot E-3008, Tasarımı Üst Seviyeye Taşıyor

Markayı oldukça heyecanlandıran yeni E-3008, tasarım noktasında yeni bir elektrikli çağına geçişi temsil ediyor. Bu noktada göz alıcı detaylara sahip olan araç aynı zamanda tasarımıyla verimliliği de destekliyor. Aerodinamik fastback bir SUV olan yeni E-3008, modele zarafet katan detayları ferah iç mekan tasarımıyla bir araya getiriyor. Aracın 4,54 metrelik uzunluğu, 1,89 metrelik genişliği ve 1,64 metrelik yüksekliği kullanıcılara optimum boyutları sunuyor. Bu sayede tamamen elektrikli C-SUV segmentinin kompakt modelleri arasında yer alırken aynı zamanda kullanıcılara geniş yolcu ve bagaj alanı da sağlıyor.

YENİ PEUGEOT E-3008-5

Peugeot E-3008’in ön tasarımına baktığımızda mevcut modeldeki ikonik üç pençeli ışık imzasını koruduğunu görebiliyoruz. Diğer yandan farların ve ızgaranın tasarımı tamamen değişiyor. Araçta kullanılan ultra kompakt farlar, ince ve zarif bir şeridin üzerinde konumlandırılmış. Bu şerit, radyatör ızgarasının üzerinden geçiyor ve modelin ön kısmının tamamını sarıyor. E-3008’in kişiliğini vurgulayan bu tasarım, aracın en dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. Modelin satışa sunulan tüm versiyonlarında ise Full LED farlar bulunuyor. E-3008 GT versiyonunda standart olarak olarak sunulan yeni Pixel LED teknolojisi ise far huzmesini trafik koşullarına göre otomatik olarak ayarlıyor. Bu sayede yolu aydınlatırken diğer sürücüleri rahatsız etmeden optimum faydayı sağlıyor.

Otomobilin yeni arka tasarımında, üç pençeli ışık imzasıyla dinamik bir tasarım karşımıza çıkıyor. Bu ışıklandırma, modelin GT versiyonlarında 3D olarak kullanılmış. Aracın ön kısmında göze çarpan aerodinamik detaylar bu kısımda da devam ediyor. Bu sayede tasarımın tümünde verimliliği artıran aerodinamik bir siluet ortaya çıkıyor. Yan cam fitillerinin kapılara gizlenmesi, gövde üzerindeki dekoratif parçaların azaltılması ve tüm krom parçaların çıkarılması Peugeot E-3008’deki diğer göze çarpan yeniliklerinden. Ayrıca bu araçta performansa katkı sağlayan jantlar kullanışmış. Her bir detayı incelikle düşünülmüş olan modelde, 19 inç veya 20 inç jantların ortasında Peugeot logosuna da yer verilmiş.

E-3008’e Farklılık Katan İnce Dokunuşlar

Elektrikli versiyonuyla daha modern bir görünüm ve daha dayanıklı bir duruş kazanan E-3008’da, tasarımdan çıkarılan krom parçalar yerini lake parçalara bırakmış. Kullanılan renkler de tüm görünüşü tamamlar nitelikte. Ön rüzgarlık ve arka tamponda Meteor Grisi, ayna kapaklarında ve alt kemer hattında Orbital Siyah renk tercih edilmiş. Bununla birlikte yeni Peugeot E-3008, 6 renk seçeneği ile satışa çıkacak. Modelde, yenilikçi dikromatik pigmentlere sahip Obsesyon Mavi rengi, yüzeye çarpan ışığın yönüne göre maviden yeşile dönüşebilme özelliğine sahip. Diğer yandan yeni Ingaro Mavisi, son derece zarif bir görünüm ortaya koyan ince yansımalar ortaya çıkarabiliyor. E-3008; Okenit Beyaz, İnci Siyah, Tekno Gri ve Titanyum Gri renk seçeneklerini de kullanıcılara sunuyor. Bunlara ek olarak E-3008 GT, standart olarak çift renkli ve parlak siyah tavanla karşımıza çıkıyor. Elektrikli GT versiyonlarında ise ön ve arka tamponların alt kısımları, çamurluk kemerleri ve kapı eşik koruyucularında parlak siyah renge yer veriliyor.

YENİ PEUGEOT E-3008-4

Etkileyici Kokpit Detayları

E-3008’in dışındaki yenilik ve şıklık iç tasarımda da devam ediyor. Yeni Peugeot, Panoramic i-Cockpit’te yer alan yükseltilmiş gösterge ekranı ile merkezi dokunmatik ekran birleştirerek tek bir panel haline getirmiş. Bu unsurlar artık ön konsolun solundan orta konsola kadar uzanan, 21 inçlik yüksek çözünürlüklü tek bir panelden oluşan, kavisli bir panoramik ekranda entegre ediliyor. Panoramik ekran, ön konsolun üzerinde havada süzülüyor. Ekranın süzülme etkisi, altına konumlandırılan LED ortam aydınlatmasıyla vurgulanıyor. E-3008’in Allure versiyonunda, bu kokpit alanı standart olarak, panoramik ekran altında tek bir panele entegre edilen iki adet 10 inçlik dijital ekrandan oluşuyor. Aracın GT versiyonu ise standart olarak 21 inçlik bir ekranla donatılıyor.

İç tasarımın geneli, yolculara ferah bir sürüş deneyimi yaşatacak şekilde kurgulanmış. Koltuk döşemelerine göz attığımızda, Allure donanım seviyesinde deri efekti ile kumaş malzeme kullanılmış. E-3008 GT’de  ise deri efekti ile Alcantara kombinasyonu tercih edilmiş. Vücudu destekleyen formdaki yüksek yoğunluklu bu koltuklar, GT versiyonunda ayrıca havalandırma ile masaj özelliği sunuyor. Peugeot E-3008, kabine giren havanın kalitesini sürekli izleyen ve gerektiğinde hava iç sirkülasyonunu otomatik olarak etkinleştiren AQS (Hava Kalite Sistemi) ile donatılıyor. Bu işlev, GT donanım seviyesinde, kirletici gazları ve parçacıkları filtreleyen “Temiz Kabin Hava Arıtma Sistemi” ile tamamlanıyor. Hava kalitesi, panoramik ekranın sağ tarafında gösteriliyor.

Konforlu Bir Sürüş Deneyimi

Yeni E-3008’in yolcu kabini, toplam hacmi yaklaşık 34 litre olan 17 farklı saklama alanı sunuyor: Orta konsolda kolayca erişilebilen kablosuz telefon şarjı, orta kol dayamanın altındaki soğutmalı alan, tavan konsolunda gözlük tutucusu, bardak tutucular ve torpido gözü. Bagaj perdesinin altında 520 litrelik kullanılabilir hacimle yeni E-3008’in bagajı, selefi kadar geniş.

Yeni E-3008, farklı kullanıcı gereksinimlerini karşılamak üzere 3 adet 0 emisyonlu tamamen elektrikli motor seçeneğiyle (WLTP döngüsü onay aşamasında) sunuluyor.

 

  • 525 km menzil, 2 tekerlekten çekiş, 210 bhp/157 kW
  • 525 km menzil, çift motor, 4 tekerlekten çekişli, 320 bhp/240 kW
  • 700 km ile Uzun Menzil, 2 tekerlekten çekiş, 230 bhp/170 kW

Yeni nesil sabit mıknatıslı senkron motorlar daha fazla güç ve verimlilik sunuyor. 2 tekerlekten çekişli versiyonlar 157 kW (343 Nm) veya 170 kW (343 Nm) güç üretiyor. Çift motorlu 4 tekerlekten çekişli versiyon, önde 157 kW (343 Nm) ve arkada 83 Kw (166 Nm) olmak üzere toplam 240 kW güç sağlıyor. Elektromotor, Trémery’deki (Fransa) STELLANTIS-NIDEC ortak girişimi tarafından üretiliyor. Vites kutusu, Stellantis tarafından Valenciennes’de (Fransa) üretilirken, 2 tekerlekten çekişli versiyon (530 km) 9,77 orana sahip.

Sol arka taraftaki şarj soketi Mod 2/3 (alternatif akım) ve Mod 4 (doğru akım) bağlantılarını sunuyor. AC şarjı için tüm kullanımlara ve şarj çözümlerine uygun, iki tip entegre şarj cihazı bulunuyor. Standart olarak 11 kW üç fazlı şarj cihazı gelirken opsiyon olarak 22 kW üç fazlı şarj cihazı sunuluyor. Hızlı şarj cihazları ile DC şarj için yeni E-3008’deki Mod 4 soketi, 160 kW’a kadar destekliyor. Böylece E-3008’in standart menzilli bataryası 30 dakikada ve Uzun Menzilli bataryası 30 dakikadan daha kısa sürede %20’den %80’e şarj olabiliyor.

Peugeot İkinci El Fiyatlarını İncelemek İçin Tıkla! 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here