Oto Aksesuar Nedir?

Arabanızın eskiyen, değişim zamanı gelen, bozulan ya da dekoratif amaçlarla, konfor arttırma isteğiyle yenilemek istediğiniz parçalarına genel olarak oto aksesuar denir. Direksiyondan, vites topuzuna, oto teypten, oto paspasa, oto lastikten ve oto döşeme kılıfından aynalara kadar her değişebilir her detay oto aksesuar olarak kabul edilir. Oto aksesuar alırken bazı detayları göz önüne almak önemlidir. Zira, doğru parçaları almazsanız gereksiz masraf yapmış olabilir hatta arabanıza zarar vererek onun değerini düşürebilirsiniz. Yanlış oto aksesuar alımı, kasko fiyatından, aracın ikinci el piyasasındaki değerine kadar pek çok konuya etki eder.

Oto Aksesuar Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Oto aksesuar alırken bazı konularda dikkatli olmak gerekir. Çünkü sadece dekorasyon amaçlı detaylar olarak görülen oto aksesuarlar aslında aracın performansı, yolcu ve sürücü için konforu gibi çok önemli konulara doğrudan etki eder. Hatta pek çok oto aksesuar parçası, güvenlik için de son derece önemlidir. Peki, oto aksesuar alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

1. Arabanızın orijinal oto aksesuar yapısına sadık kalmaya özen gösterin. Orijinalden uzaklaşmanız hem araç kasko pirim fiyatına olumsuz yansır hem de aracın orijinalliğini bozarak ikinci el oto satış fiyatını düşürebilir.

2. Alacağınız oto aksesuarının hem teknik açıdan hem de konfor açısından beklentilerinizi karşılamasına özen gösterin.

3. Teknik konularda aksesuar alırken konunun uzmanına danışın. Bazen alacağınız bir aksesuar, aracın teknik yapısına zarar verebilir.

4. Aksesuarların ya da oto aksesuar parçalarının araca doğru şekilde uygulanmasına özen gösterin. Gerekirse işin uzmanından yardım alın.

5. Parçaların doğru monte edilmesine dikkat edin.

6. Oto aksesuar fiyatları için detaylı araştırma yapabilirsiniz. Ülkemizde böyle parçalar genellikle yurt dışından geldiği için dolar kuru ile yakından ilişkilidir. Bu nedenle kuru takip ederek ilerleyebilirsiniz.

 

12.12.2016

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here