Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, 2020 Tesla Model Y’nin bir dizi çarpışma testinin sonuçlarını yayınladı ve haberler Tesla için güzel görünüyor. Model Y, NHTSA çarpışma testleri için toplamda 5 yıldız aldı.

model y çarpışma testleri

Model Y Çarpışma Testleri İçin 5 Yıldız

Model Y, ajansın çarpışma testlerinin her birinde 5 yıldızlı performanslar sergiledi. 55 km/saat ön bariyer testinde, her iki Model Y, hem sürücü hem de yolcu için 5 yıldız derecesi aldı. 60 km/saat yan bariyer ve yan direk çarpma testinde, sonuçlar hem ön koltuktaki hem de arka koltuktaki yolcular için 5 yıldızdı. Model Y, organizasyondan mükemmel bir 5 yıldızlı çarpışma testi derecesi kazandıktan sonra; Tesla, elektrikli crossover’ın NHTSA tarafından bugüne kadar kaydedilen herhangi bir SUV arasında en düşük devrilme riskine sahip olduğunu duyurdu.

Tesla’nın, Model Y’nin devrilme riskinin sadece %7,9 olduğunu kamuoyuna açıklaması, NHTSA web sitesinde bu bilgiye sahip olmadığı için muhtemelen verilmesi gereken bir bilgi olmayabilir.  Çünkü NHTSA, halka bir sürü dahili veri sağlamadığını açıkça belirtti. Yalnızca araçların çarpışma testlerini yapar ve kategori derecelendirmeleri ile genel bir derecelendirme sağlar. Ancak, otomobil üreticilerinin çok daha detaylı raporlar aldığı görülüyor. NHTSA’nın Tesla ve Musk’tan devir bildirimini geri çekmesini isteyip istemediği ilerleyen zamanlarda görülecektir.

Ekstra Güvenlik

model y çarpışma testleri

NHTSA ayrıca, Model Y’nin standart olarak kurumun tavsiye ettiği dört güvenlik teknolojisi ile birlikte geldiğini de not ediyor: ileri çarpışma uyarısı, otomatik acil frenleme, şeritten ayrılma uyarısı ve dinamik fren desteği.

Model Y de Model S’nin çeşitli varyantlarında  aldığı gibi, NHTSA’dan 5 yıldızlı güvenlik derecesi elde etti ve yanlarına katıldı. Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Model Y’yi henüz test etmedi, ancak Tesla Model 3, NHTSA değerlendirmelerinde iyi bir performans sergileyerek Top Safety Pick + ödülünü kazandı.

İstisnai Bir SUVmodel y çarpışma testleri

Sonuç olarak, Model Y önden, yandan ve devreden değerlendirmelerde beş yıldız kazandı. Model X dışında devrilme testlerinde beş yıldızın tamamını kazanan neredeyse hiçbir SUV bulunmadığı da özellikle dikkat çekilen bir bilgi oluyor. Bunun nedeni, Model Y ve Model X’in büyük ve ağır “kaykay” tarzı bir pil paketine ve düşük bir ağırlık merkezine sahip olması olarak görülüyor.

Model Y’nin düşük devir riski hakkındaki bilgilerin yanı sıra, Tesla blog yazısı resmi olarak şunları duyuruyor:

Model S’nin 2012’de piyasaya sürülmesinden bu yana, her Tesla’yı yolcu güvenliğini en üst düzeye çıkaran aynı gelişmiş mimari etrafında tasarladık. Bugün, Tesla’nın orta boy Spor Hizmet Aracı (SUV) olan Model Y, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nden (NHTSA) her kategoride 5 yıldız güvenlik derecesi alan en yeni Tesla aracıdır.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here