Mini John Cooper Works Electric Geliyor

Şirket, bir sonraki yeni Mini John Cooper Works’ün bataryalı elektrikli olacağını doğruladı. Mini John Cooper Works Electric, BMW’ye ait şirketin elektrifikasyon stratejisinin bir sonraki adımı olarak geliştiriliyor. Ama benzinli JCW modelleri henüz yok olmak üzere değil.

Markada elektriğe geçiş aşikar nedenlerden kaynaklanıyor: “Mini John Cooper Works Electric’in geliştirilmesine yönelik mevcut odak, markanın gelecekteki yönü açısından elektrikli mobilitenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor – amaç, sürdürülebilirlik, performans ve tutkunun bir karışımı.” diyor basın açıklaması.

Mini Elektrikli Araç Yelpazesini Genişletiyor

Üretici, Mini Countryman plug-in hibrid modelini ve başarılı satışları olduğunu söylediği Mini Electric’i çoktan yapmıştı.

Bu deneyime dayanarak geleceğin teknolojisine bakan firma şimdi John Cooper Works Mini’nin elektrikli versiyonlarını geliştirdiğini söyledi.

john cooper works

Mini, Almanya’da test edilen bir prototipin fotoğraflarıyla “yüksek performans” modelini ortaya çıkarmış oldu. Aracın görünüşündeki dikkat çeken detaylar elektrikli olduğunu söylerken, arka tavan gibi çeşitli bölgelerde de eski araç tasarımlarının kullanıldığını görmek mümkün.

Mini şefi Bernd Körber, “John Cooper Works markasının performans tutkusunu elektromobiliteye çevirmenin zamanı geldi” dedi.

Eski Modellerden Daha Gelişmiş Bir Performans Beklentisi

Mini’nin ilk tam üretim bataryalı arabası 184PS Mini Electric, halihazırda benzinli Cooper S performansının yanı sıra imzalı hızlı direksiyon ve go-kart kullanımı sunuyor. Ancak herhangi bir JCW versiyonun bu konuda büyük bir geliştire yapmasının beklendiğini söylemek yanlış olmaz.

Henüz belirli bir ayrıntı yok, ancak mevcut benzinli serinin en iyisi JCW GP ile eşleşmek için en az 306PS, 5,2 saniyede 0-100 km ve 262 km/s maksimum hıza ihtiyaç duyacak. Ayrıca Nürburgring’i sekiz dakikadan daha kısa sürede dolaşması da gerekecek.

Mini Electric’in tek motorlu, önden çekişli düzenini çift motorlu, dört tekerlekten çekişli kurulum ve daha fazla iz odaklı şasi ile değiştirebilir. Mini, elektrikli arabasına Works uygulamasının bu şekilde verilmesinin yeni bir araç mimarisi gerektireceğini söylüyor, bu da JCW Electric’in yakında piyasaya sürülmeyeceğini gösteriyor.

Ancak firma, bu yeni mimarinin yanmalı motorların yanı sıra elektrikli güç aktarma organlarına da uyacağını doğruluyor. Bernd Körber, “Konvansiyonel içten yanmalı motorlara sahip John Cooper Works modelleri, oynadıkları önemli role sahip olmaya devam edecek” diyor. Mini’nin John Cooper Works markasını “her zamankinden daha fazla” keskinleştirmek için çalıştığını ekliyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here