Mercedes Benz Hyperscreen Tanıtıldı

Mercedes-Benz geçtiğimiz günlerde, yaklaşmakta olan EQS elektrikli lüks sedan’da yer alacak devasa tek parça bilgi-eğlence ekranı Mercedes Benz Hyperscreen ‘i tanıttı. Daimler’in tasarım şefi Gorden Wagener, Hyperscreen ve bunun nasıl gerçeğe dönüştüğünü açıklamak için sanal bir toplantıda muhabirlerle konuştu.

Wagener, Hyperscreen fikrinin ilk olarak yıllar önce ortaya çıktığını; her şeyin, Mercedes’in İtalya’nın Como kentinde bulunan şimdi kapatılan iç tasarım stüdyosunda duvardaki bir çizimle başladığını söylüyor. Wagener: “Bu harika, hadi bunu gerçekleştirelim” dedim. “Ve biz bunu gerçekleştirdik! Bunu bir ortakla mümkün kıldık ve bu beni gerçekten şaşırtıyor. Bir vizyonumuz var, küçük bir eskizimiz var ve bunu gerçeğe dönüştürdük.”

mercedes benz hyperscreen

MBUX Sisteminin En Önemli Parçası

Hyperscreen, otomobil üreticisinin tamamen dijital ve ses kontrollü araç içi kullanıcı deneyimi lehine fiziksel düğmelerden kaçınan ikinci nesil MBUX bilgi-eğlence sisteminin en önemli parçası.

Önemli bir nokta olarak bahsetmekte yarar var ki, Hyperscreen tek bir ekran değil. Tüm çizgiyi kaplayan tek bir kavisli cam parçasına gömülü birkaç ekrandan oluşan bir sistem. İlk görüntülere göre, ekrana gömülü en az üç ekran var gibi görünüyor: direksiyon kolonunun arkasındaki bir gösterge paneli, merkezi bir bilgi-eğlence ekranı ve ön yolcuya bakan ek bir ekran.

Hyperscreen, ilk olarak, Mercedes’in 2021’in sonlarında üretime gireceğini söylediği lüks bir elektrikli sedan olan EQS’de görünecek. MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) tarafından desteklenecek. İlk olarak 2018’de tanıtılan MBUX, yetenekli otomobil üreticisi tarafından oluşturulan, ses kontrollü bilgi-eğlence sistemlerinden bir tanesi.

mercedes benz hyperscreen

Kişiselleştirilmiş Bir Deneyim

Mercedes, Hyperscreen’in, kullanıcının artık çeşitli alt menüler arasında gezinmek veya sesli komutlar vermek zorunda kalmayacağı “sıfır katman” adı verilen bir şey içereceğini söylüyor. “Çünkü en önemli uygulamalar her zaman durumsal ve bağlamsal bir şekilde mevcuttur. ” Otomobil üreticisi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç örnek verdi:

Salı akşamları eve giderken her zaman belirli bir kişiyi ararsanız, haftanın o günü ve günün belirli saatinde ilgili bir arama yapmanız istenecektir. İletişim bilgileriyle birlikte bir kartvizit ve bulunuyorsa fotoğrafları görünür. Tüm MBUX önerileri kullanıcının profiline bağlıdır. EQS’yi Salı akşamı başka biri kullanırsa, bu öneri yapılmaz veya diğer kullanıcının tercihlerine bağlı olarak bir başkası yapılır.

Hyperscreen, EQS’nin 2021 son sürümüne kadar bir üretim arabasında görünmeyecek, ancak yeni sürüm MBUX, ilk kez geçen yılın sonlarında tanıtılan yeni S-Serisi’nde görücüye çıkacak. Güncellenen bilgi-eğlence sistemi, sürücülerin koltuk ayarları, iç aydınlatma rengi, favori radyo istasyonu ve daha fazlası gibi çeşitli tercihleri ​​kaydetmesine izin verecek. Bu kişisel profiller, yeni güvenlik özellikleri kullanılarak etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir veya hatta diğer Mercedes-Benz araçlarına yüklenebilir. Ana dokunmatik ekrandaki bir parmak izi sensörü ve ses tanıma standart olarak gelecek ve ayrıca bir PIN ayarı da var. Alıcılar, arabanın yüz tanımaya da izin veren kameralı bir versiyonunu tercih edebilirler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here