Her detayıyla iddiasını ortaya koyan Mercedes-Benz GLA, makyajlı versiyonuyla Türkiye’ye geliyor. Markanın tek donanım paketi ve tek motor seçeneğiyle satışa sunduğu bu araç, 2.473.500 TL’lik fiyatıyla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Modelde kullanılan dinamik ve zamansız tasarım detayları, bu etkileyici SUV ile off-road karakterini bir araya getiriyor. Aynı zamanda tercih edilen yumuşak çizgiler GLA’ya sportif bir görünüm de katmış. Markanın büyük ses getiren bu aracına dilerseniz daha yakından bakalım.

mercedes-gla-2023

GLA’nın Dış Tasarım Çizgileri

Mercedes-Benz markasının Türkiye’ye getirdiği yeni GLA modelinin dış tasarımında, ilk bakışta dikkat çeken detaylardan biri elmas görünümlü radyatör oluyor. MULTIBEAM LED teknolojili farların tamamladığı ön görünüm oldukça zarif bir duruş sergiliyor. Modeldeki panoramik tavan ve 20 inçlik çok kollu AMG hafif alaşım jantlar ise sürücülerin bayılacağı detaylar arasında yer alıyor. Detaylardan da anlayabileceğimiz gibi GLA, eşsiz bir sürüş deneyimi için pek çok elemente sahip. Bununla birlikte egzoz çıkışı süslemeleri, tamamen LED arka farları ve farklı renk seçenekleri de modelin cazibesini artıran unsurlar arasında. Yeni eklenen metalik Spektral Mavinin yanı sıra Mercedes-Benz GLA; Dijital Beyaz, Kozmos Siyahı, İridyum Gümüşü, Dağ Grisi, ve Roze Altın renk seçenekleriyle satın alınabiliyor.

mercedes-gla-2023-iç

İç Tasarımda Merak Edilen Detaylar

Konforlu bir iç mekan atmosferine sahip olan Mercedes-Benz GLA, detaylarında size lüksü hissettiren bir araç. Direksiyon simidinde yer alan dokunmatik kumanda konsepti ve MBUX sesli yardımcı sistemi sürüş rahatlığını artıran ayrıntılardan. Bunun yanı sıra Dolby Atmos’lu yeni Burmester surround ses sistemi, yolculuklarınız boyunca sevdiğiniz şarkıları ve podcast’leri yüksek ses kalitesinde dinlemek için bire bir. Kabin içerisindeki ambiyansı değiştirebilmek içinse 64 farklı renkte aktif ambiyans aydınlatması bulunuyor. Araç içini aydınlatan bu şerit detaylar, sürüşleriniz sırasında daha rahat hissedebilmenize imkan tanıyor.

mercedes-gla-2023-arka

Donanım Ayrıntıları

Yalnızca AMG paketi ile satışa sunulan Mercedes-Benz GLA, emisyon oranını azaltmak için elektrik destekli benzinli motor kullanıyor. Standart olan paket dahilinde 7 vitesli DCT çift kavramalı şanzıman ve 4 silindirli motor yer alıyor. 0’dan 100 km/saat’e çıkışı yalnızca 8,9 saniye süren güçlü motor, Euro 6d-ISC-FCM emisyon standardına uyum sağlıyor. Aracın 43 L yakıt deposu ve 5 L yedek yakıt deposu hacmi, uzun yolculuklara da rahatlıkla uyum sağlamasına yardımcı oluyor. 1.332 ccm motor hacmine sahip olan GLA, 270 Nm tork üretimiyle de dikkat çekiyor. Bu sayede 120 kW (163 PS) gibi son derece yüksek bir performans sergiliyor. 

210 km/h maksimum hıza ulaşan Mercedes-Benz GLA, yarı hibrit sistemde kayış tahrikli marş jeneratörü ile ek 48 voltluk entegre güç kaynağı yer alıyor. Bu da aracın kalkışı esnasında ya da yapılan ara hızlanmalarda anlık olarak 10 kW ek güç üretilebilmesini sağlıyor. Verimliliği artırmaya yardımcı olan marş jeneratörü aynı zamanda konfor noktasında sürüşe katkı sağlıyor. Bu sayede hem sistem motoru daha az titreşim ve sesle çalıştırabiliyor hem de içten yanmalı motoru stop ederek süzülme işlevini yerine getiriyor. Enerji geri kazanımı noktasında yakıt tasarrufu sağlayan bu özellik, aracın 48 volt bataryasını elektrik enerjisi ile besliyor.

İkinci El Mercedes-Benz Modellerine Göz Atmak İçin Tıklayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here