McLaren Sabre / BC-03 için casus fotoğrafları Ekim ayında ortaya çıkmıştı. Şimdi ise model, patent fotoğrafları ile gözler önüne serildi demek doğru olur.

mclaren sabre

Dikkat Çekici Tasarımı ile McLaren Sabre!

TaycanEVForum’un bir üyesi tarafından fark edilen fotoğraflar, ince farlara ve havalandırmalı bir kaportaya sahip agresif bir hiper otomobili gösteriyor. Ayrıca, belirgin bir ön kısım ve tamponun ötesine çıkıntı yapan kavisli bölümler de görmek mümkün.

Diğer önemli özellikler arasında ayırt edici bir arka kapak ve ortaya monte edilmiş bir egzoz bulunuyor. Ayrıca devasa bir difüzör ve balon benzeri arka havalandırma delikleri görmek de mümkün. İddialara göre Sabre, hibrit bir sistem kullanacak.

mclaren sabre patent fotoğrafları

Bu noktada model hakkında çok az şey biliniyor. Ancak McLaren iki yıl önce “BC-03, McLaren Special Operations tarafından oluşturulan ısmarlama bir müşteri siparişi” diyerek aracın varlığını doğruladı. O zamanlar, arabanın 2017’de tanıtılan Ultimate Vision Gran Turismo’dan ilham alacağı söylenmişti.

McLaren Special Operations, çok sayıda özel ve ısmarlama müşteri projelerinde yer alıyor. Bu programların doğası, müşterilerle paylaşılan ayrıntıların McLaren tarafından kamuya açık olarak tartışılmadığı anlamına gelir ve bu durumda da söz konusu olan bu olsa gerek.  Fakat bunun gibi bir prototip görmek, otomobilin tamamen ortaya çıkmasının an meselesi anlamına geldiğini gösteriyor.

Detaylar Tam Olarak Belli Olmadı

Model hakkında ilk öngörüler geçen yıl ortaya çıkmaya başlamıştı ve en son casus ve patent fotoğraflarına bakılırsa gerçek gibi görünüyorlar.

McLaren, modelin ısmarlama bir müşteri siparişi olduğunu söylese de, söylentiler, bunun 5 ila 15 adet arasında küçük bir üretim süresine sahip sınırlı sayıda bir hiper otomobil olabileceğini öne sürdü. Bu iddia daha teyit edilmemiş durumda. Maalesef araç hakkında bilinen çok fazla şey bulunmuyor. İddialara göre BC-03 kod adlı Sabre, Senna’da bulunan 4.0 litrelik V8 motoru kullanacak. 810 bg güç ve 800 Nm tork üretebilen bu motora eklenecek hibrit sistemin, Sabre’nin çıkış gücünü 1000 bg’in üzerine taşıyacağı söyleniyor. Modelin en az 3,3 $ (2,4 £ / 2,7) milyon dolara mal olacağı söylentileri de aynı şekilde bir kesinliğe kavuşmuş değil.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here