Elektrifikasyon Sırası Lexus’ta

Artık Lexus da  elektrifikasyonu benimsiyor. Fakat sebepleri, olağan çevre dostu nedenlerden dolayı değil. Bunun yerine planları, “performans, kullanım, kontrol ve sürücü keyfini” iyileştirmeyi amaçlıyor.

Bu misyonun bir parçası olarak şirket, gelecekteki hibrit ve elektrikli araçlarda kullanılacak DIRECT4 elektrikli sürüş kontrol sistemini tanıttı.

DIRECT4 Sürüş Sistemi

“Direct4” olarak markalanan teknoloji, Lexus tarafından “dinamik performansı dönüştürmek için dört tekerleğe anında elektrik kontrolü” olarak tanımlandı. Sistem geleceğin hibrit ve bataryalı elektrikli araçlarıyla çalışacak ve aşırı duyarlı bir otomobil vaat ediyor.

Sistem, EV’lerde ön ve arka elektrik motorlarını kullanır ve her birinden “tahrik torkunun iletimini hassas bir şekilde kontrol eder”. Ayrıca, çıktıyı otomatik olarak ayarlar ve sürücünün amaçlarına uyacak şekilde uyarlanabilir.

lexus direct4

Lexus pek çok ayrıntıya girmedi, ancak sistemin sezgisel olduğunu, son derece duyarlı olacağını ve sürücülere “araçla tamamen bağlı olma konusunda gerçek bir his” vereceğini söyledi. Şirket ayrıca “güçlü, doğrusal hızlanma ve heyecan verici viraj alma ile ideal bir öngörülebilirlik ve heyecan dengesi” sağlayacağını söyledi.

Hibrit elektrikli prototipte, model önden çekişten dört tekerden çekişe geçiş yapabiliyor. Sistem ayrıca 50:50 tork dağılımından, gücün % 80’inin arka tekerleklere gitmesiyle arka taraflı bir kuruluma geçebilir. Bu, dört tekerlekten çekişin ilave stabilitesi ile arkadan çekişli sürüş özelliklerine izin verir.

Lexus ayrıca, her biri 201 hp (150 kW / 204 PS) ve 221 lb-ft (300 Nm) tork üreten iki elektrik motoru kullanan bir crossover prototip gösterdi.

Yeni Konseptlerden İpucu

Lexus, yeni DIRECT4 sistemini duyurmanın yanı sıra yaklaşmakta olan bir EV konseptine de ipucu verdi. Önümüzdeki yılın başlarında tanıtılacak ve şirketin gelecekteki şekillendirme yönüne işaret edecek.

Teaser’lar pek açıklayıcı olmamakla birlikte, konseptin swoosh tarzı farlara ve aydınlatılmış bir Lexus amblemine sahip olacağını gösteriyor. Ayrıca, tamamen kapalı bir ızgara ve akıcı bir gövde de görmek mümkün. Konsept ayrıca ince arka lambalara ve ayırt edici bir seraya sahip.

Konsept hakkında daha fazla bilgi edinmek için sabırlı olmamız gerekecek. Örneğin, Toyota’nın 2021’de Avrupa’da piyasaya süreceği elektrikli otomobille ilgili olup olmadığı konuşulanlar arasında.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here