Land Rover Defender, 2021 Dakar Rallisi’ne katılacak. Ne yazık ki, katılımı yalnızca Bahrain Raid Xtreme (BRX) ekibinin mürettebat üyeleri için bir destek aracı olarak sınırlı olacak.

Land Rover Defender 2021 Dakar Rallisi’ne Gidiyor!

Land Rover, iki Defender 110 4X4s ile 2021 Dakar Rallisi’ne gidiyor. SUV’ler tabii ki şampiyonaya katılmıyorlar ancak 7,646 km uzunluğundaki rallide Bahrain Raid Xtreme (BRX) takımı için destek araçları rolünü oynayacaklar.

Defender, markanın hafif hibrit elektrikli araç teknolojisine sahip 2.0 litrelik Ingenium benzinli motordan güç alacak. Dakar rallisi, dünyadaki en zorlu ve en zorlu spor etkinliklerinden biridir ve 1979 yılında başlamıştır. Bu yıl yarışma, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde Kızıldeniz kıyılarından Riyad üzerinden başlayacak ve Cidde’de sona erecek.

land rover defender 2021 dakar

Ekstrem Koşullara Uygun Olmalı

Prodrive’ın takım müdürü Paul Howorth, “Mürettebatın, destek araçlarımızın gerekli tüm kiti taşıyabileceğini ve koşullar ne olursa olsun bir sonraki servis konumuna ulaşacağına güvenileceğini bilmesi gerekiyor” dedi. “Yeni Defender, tüm arazi performansı, sağlam pratiklik ve konforun benzersiz bir kombinasyonunu sunuyor – öngörülemeyen Dakar koşulları ve direksiyon başında geçen uzun günler için çok önemli bir kombinasyon.”

Dakar’daki destek araçları bile, ekip ve sürücüler için hayati önem taşıyan malzeme ve ekipman taşırken çöl kumulları, çamur, kayalar ve diğer aşırı arazilerden geçmek zorunda kalacakları için off-road yetenekli olmalıdır. Defender üretim modeli, keşif portbagajı, yükseltilmiş hava girişi, tekerlek yuvası koruması ve yan tarafa monte dişli taşıyıcı içeren bir Explorer Paketi ile donatılacak. Ayrıca, açılabilir tavan merdiveni, gerekli tüm kiti taşımak için bir tavan kutusuna kolay erişim sağlayacak.

defender

“Modifiye Edilmemiş Araçlar Defender’ın Dayanıklılığına Kanıt”

Jaguar Land Rover Müşteri Deneyimi Direktörü Finbar McFall, “Land Rover, 1979’daki açılış etkinliğini kazanan benzersiz bir Dakar soyağacına sahip. Ralli, her türlü arazide en iyi dayanıklılık testi olmaya devam ediyor. Land Rover Defender araçları yarışmayacak olsa da; Onlar binlerce kilometrelik zorlu çöl arazisinde yol alırken ekibi desteklemede hayati bir role sahip olacaklar. Bu araçların modifiye edilmemiş olması, en zorlu mühendislik testleri ve geliştirme programlarından geçmiş efsanevi 4×4’ümüzün içsel kabiliyetinin ve dayanıklılığının kanıtıdır. ”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here