Lagonda All-Terrain Konsept, ilk olarak 2018 Cenevre otomobil fuarında tanıtılan ‘Vision Concept’te görülen Lagonda tasarım dilinin bir gelişimini önizliyor.

  • Konsept, lüks markanın yalnızca sıfır emisyonlu güç aktarım teknolojileriyle çalışan ilk üretim modelinin ilk görünümünü veriyor
  • Lagonda araçlarının üretimi 2022’de Galler’deki yeni St. Athan tesisinde başlayacak

Aston Martin Lagonda All-Terrain Konsept Nedir?

aston-lagonda
aston-lagonda

Aston Martin Lagonda, sıfır emisyonlu güç aktarım teknolojileriyle çalışan yeni bir son teknoloji lüks araçlar serisine doğru yolculuğuna devam eden Lagonda All-Terrain Konsept’i sunuyor. Lagonda üretiminin 2022’de, St Athan, Galler’deki yeni bir son teknoloji tesiste ‘Elektrifikasyon Evi’nde başlaması planlanıyor.

Lagonda All-Terrain Konsept, gelişmiş Battery Electric aktarma organları gibi yakın gelecekteki teknolojiler etrafında inşa edilmiştir. Yolcuları uzak ve muhteşem yerlere taşıyabilen ultra şık, son derece lüks, tamamen elektrikli emisyonsuz bir araçtır. Geçen yıl çok beğenilen Lagonda Vision Konsept’te görülen tasarımları ve malzemeleri geliştirir ve bunları bir arazi aracının ulaşabileceği yeni ve zorlu ortamlar için uyarlar.

Amaç Dünyanın İlk 0 Emisyonlu Aracı Olmak

aston-martin-lagonda
aston-martin-lagonda

Lagonda, dünyanın ilk sıfır emisyonlu lüks markası olmayı hedefliyor. Geleneksel düşünceyi karıştıracak ve hem elektrifikasyon hem de otonom sürüş teknolojilerindeki en son gelişmelerden tam olarak yararlanacak ve bu, otomobilin icadından bu yana karaya bağlı ulaşımdaki en büyük devrimi oluşturacaktır. Lagonda, gerçek lüks ve modern tasarımın, taban tabana zıt çıkarlar olmaktan uzak, tam bir uyum içinde var olabileceğini ve birbirlerinin en çok arzu edilen özelliklerini geliştirebileceğini gösterecek.

Aston Martin Lagonda Başkanı ve Grup İcra Kurulu Başkanı Andy Palmer şunları söyledi: ‘Lagonda All-Terrain Konsept, Lagonda’nın üretmeyi planladığı lüks, emisyonsuz araçların benzersiz markasına son derece heyecan verici bir macera duygusu katıyor. Bu, evde birini görkemli bir kırmızı halı etkinliğinden uzaktaki bir bilimsel araştırma laboratuvarına fırlatan bir araba. Lagonda için cesur olasılıkları gösteriyor ve şirketin teknoloji, tasarım veya seyahat kapsamı olsun, her alanda ufkunu nasıl genişleteceğini gösteriyor. ‘

Lagonda All-Terrain Konsept Neler Sunuyor?

Lagonda All-Terrain Konsept, üretim Lagonda modellerinde 2022’de görülebilecek bir tasarım dilinin evrimini devam ettiren yakın gelecekteki bir çalışmadır. Geçtiğmiz yıllarda Cenevre otomobil fuarında gösterilen Lagonda Vision Concept’in tamamen karayolu yolculuğuna odaklandığı yer , bu yeni araç Lagonda’nın ufkunu genişletiyor. Öncü bir macera ruhuna hitap ediyor ve fütüristik tasarımı, İskoçya’daki bir dağ gibi Mars’ın yüzeyinde dolaştığını hayal edebilirsiniz.

Vision Concept’in dış tasarımının ilhamının bir kısmını Concorde’dan aldığı gibi, Lagonda All-Terrain Concept de ilk tasarım dilinin bir kısmını süper yat dünyasından almıştır. Kemer hattının arkaya yaslanma hareketinde rahat bir zarafet var, ancak aynı zamanda aracın üstesinden gelmek için tasarlandığı arazilere uygun olan doğal bir sağlamlık da var. Yerçekimi alanlarının devasa gezegensel kuvvetleri tarafından yaratılmış gibi görünen formlar ve şekillerle yüzey kaplaması inanılmaz derecede fütüristik.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here