Koenigsegg Jesko | 532 km/saat Hız Yapıyor

0
4422
Koenigsegg Jesko

Ürettiği her yeni otomobilde bir rekora imza atan Koenigsegg, Jesko modeliyle de gözünü zirveye dikti. 2019 yılında Cenevre otomobil fuarında tanıtılan Koenigsegg Jesko, teknik özellikleri ve tasarımıyla Koenigsegg’in mega otomobil geleneğini sürdürürken selefi olan Agera’yı da aratmayacak. Geçtiğimiz Mart ayında tanıtılan bir özel versiyonu Jesko Absolut, ilerleyen aylarda bir hız denemesi yaparak Bugatti Chiron’un rekorunu almaya çalışacak. Koenigsegg’in CEO’su Christian von Koenigsegg’e göre Jesko Absolut simülasyon ortamında 532 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Koenigsegg Jesko Teknik Özellikleri

Koenigsegg Jesko

Bir önceki nesile göre geliştirilen 5.0 litrelik V8 çift turbolu motor, standart benzin ile 1280 HP, E85 yakıt kullanıldığında ise maksimum 1600 HP güç üretiyor. Koenigsegg’in 9 ileri çift kavramaları LST (Light Speed Transmission) şanzımanı da kesintisiz sürüş hissi sunuyor.

Çift kavramaları şanzımanlar bilindiği üzere otomobili bir üst vitese hazırlayarak vites yükseltirken zaman kaybetmenin önüne geçer. Milisaniyeler içinde gerçekleşen bu işlem, maalesef vites düşürme esnasında aynı performansı sergileyemez. Ayrıca yedinci vitesten dördüncü vitese geçmek istediğinizde altı ve beşi de görmek zorunda kalırsınız. Koenigsegg Jesko, UPOD (İsteğe Göre Maksimum Güç) teknolojisi ile sürücünün gaz tepkisine göre maksimum gücü sağlamak için en uygun vitesi seçiyor. En uygun vitese ulaşmak için aradakilerin bir önemi olmaksızın doğrudan o vitesi seçerek zaman kaybını önlüyor ve muhteşem bir G kuvveti deneyimlemenizi sağlıyor.

Koenigsegg Jesko Gövde ve Ağırlık

Koenigsegg Jesko

Mega otomobilin gövdesi de elbette bu kaliteye yaraşır biçimde tasarlanıyor. Güncellenen karbon fiber monokok şasi ile iç mekanda daha fazla alan sunan Jesko, aerodinamik yapısı sayesinde 1000 kg üzerinde downforce sağlıyor. 4 metre 60 cm uzunluğunda ve 2 metre genişliğindeki bu otomobilin boş ağırlığı yalnızca 1320 kg. 5.0 litrelik V8 motorun ağırlığı ise 189 kg. Ağırlık optimizasyonunun bu tarz otomobiller için hayati olduğu düşünülürse, Koenigsegg, Jesko için iyi bir iş çıkarmışa benziyor.

Jesko Absolut Dünyanın En Hızlısı Olacak Mı?

Standart Jesko üzerinde boyut ve ağırlık iyileştirmesi yapılarak ortaya çıkarılan Jesko Absolut dünyanın en hızlı otomobili olma iddiasında. Normal Jesko’ya göre 30 kg daha hafif olan Absolut, yüzeyinde de rüzgar direncini azaltmak için tasarlanan özel bir malzemeye sahip. Ayrıca 12,5 kg ile dünyanın en hafif V8 krank miline sahip olan Jesko Absolut, simülasyon ortamında 532 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here