Kia Optima 2021, D Segmentine Yeni Soluk Geliyor!

1
7469

Kia Optima, 2021 yılında K5 ismiyle tekrar yollara çıkıyor. D segmenti ürün gamında bulunan model oldukça iddialı tasarım ve motor seçenekleri ile sınıfındaki rakiplerini oldukça zorlayacağa benziyor. 2.0 litrelik Passat’ın 1 milyon liralara ulaştığı bugünlerde 1.6 litrelik dizel motoruyla Kia K5 ‘in fiyatının çok daha uygun olacağını düşünüyoruz.

1Kia Optima Tasarım Özellikleri

Baştan aşağı yenilenen modelin ön taraftaki şimşek formundaki led farları oldukça iddialı bir görünüme sahip. Oldukça agresif ve sportif görünün ön ızgara dizaynı ve arka kısmına kadar uzanan krom çıta aracı heybetli bir görünüm kazandırmış.

Arkaya doğru eğimli cam formu ile liftback tasarımı araca dinamik bir görüntü sağlamış. Çift egzoz çıkışlı difüzör ve boydan boya uzanan led farlar, büyük jantları ile birleştiğinde tasarım elemanları bir bütünlük sağlamış oluyor.

2İç Tasarım

12.3″ inclik dijital hayalet gösterge ekranı, 10″ boyutundaki orta multimedya ekranı ve tasarımı değişen direksiyon simidi ile oldukça ilgi çeken bir iç mekan tasarımına sahip. Vites kolu yerine kullanılan bir joystick kumanda paneli ile çok daha modern ve etkileyici bir hal almış.

Araçta D segmenti konforunu hissettirmek adına Kia bütün premium diye adlandırılan lüks segment donanımlarını ve hissiyatını araç içerisine entegre etmeyi başarmış. Bolca krom ve Parlak siyah materyaller ile süslenen kokpit sizi iyi hissettirmeyi başaracak.

Bose müzik sistemini kullanılan araç, yeni teknolojilerinde birçoğunu bulundurmakta geri kalmıyor.

Kia Optima

Akıllı hız sabitleme sistemi, şerit ortalama sistemi, tabela okuma sistemi yani, yarı otonom sürüş deneyimini yaşayabileceksiniz. Kendi kendini park edebilen teknolojilerinde tamamı standart olarak mevcut.

Aynı zamanda, sinyal verilen tarafın görüntüsünü kameralar yardımı ile dijital gösterge ekranında gösterme özelliği de var.

3Motor Ve Şanzıman Özellikleri

1.6 litrelik 180 HP turbo beslemeli benzinli motor, 265 NM tork değerine sahip ve 0-100 hızlanması 8.0 saniye olarak belirtilmiş. 2.5 litrelik bir motor seçeneği ile 4 tekerden çekiş sistemi alabiliyorsunuz. Elbette, ülkemiz vergi sistemini düşününce o modelin pek geleceğini zannetmiyoruz. Biz 1.6 litrelik motorları incelemeye devam edelim.

1.6 litrelik motorları ile Kia D segmentinde 2.0 litre hacmindeki yüksek vergi dilimindeki rakiplerine göre büyük bir fiyat avantajını elinde tutacağının sinyalini veriyor.

İkinci El Kia İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here