KIA, En Kaliteli Otomobil Firması Seçildi

0
9447

Kia, altı defa en kaliteli otomotiv firması seçildi. Güney Koreli otomotiv devi Kia, bu yıl da en kaliteli otomobil firması seçildi.

ABD’li kaliteli otomobil araştırma şirketi J. D. Power tarafından her yıl düzenlenen yarışmada Güney Koreli otomotiv devi Kia bu yılda en kaliteli otomobil firması seçildi. Yarışmanın ilk 10 firma arasında Kia’nın 4 modeli yerini aldı. Kia en yüksek puanı alarak birinciliği kimseye kaptırmadı.

Kia, Altıncı Kez Birinci Oldu

J.D. Power tarafından gerçekleştirilen “İlk Kalite Araştırması”nda Kia, altı defa birinci oldu. 26 segmentte 189 aracın, 87 bin 282 kişinin deneyimleyip puanlamasıyla gerçekleşen yıllık rapor listesinde Kia, 4 modeliyle yer aldı.

Kia, Kendi Rekorunu Kırdı!

Araştırma Sonucu En Kaliteli Marka Belli Oldu

Her yıl J.D. Power firması en kaliteli otomobil firmasını seçerken birçok farklı kriterlere bakarak birinciyi seçiyor. 90 gün boyunca markaların sürüş deneyimlerine, motor ve şanzıman gibi pek çok kriterlere bakarak en kaliteli markayı belirliyor. Araştırma sonucu en az sorun yaşadıkları firmayı yılın en kaliteli otomobil markası olarak seçiyor.

Güney Koreli üretici ilk 10 sıraya Soul, Sorento, Cerato ve Sedona modelleriyle girmeyi başardı.

En yeni ikinci el sahibinden satılık KIA ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Kia Sorento Tasarım Ödülüne Laik Görüldü

KIA lider modellerinden Sorento ile otomotiv dünyasının saygın yayınlarından Auto Bild Allrad dergisi tarafından ‘Tasarım’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

Kia Sorento’nun 1.6 benzinli hibrit versiyonu E – Call soru çözülürse Türkiye’ye gelebilir.

Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel konuya açıklık getirdi; “Sorento, Türkiye’de Kia denilince Sportage’dan sonra akla gelen ilk modeldi. Motor dezavantajı nedeniyle son yıllarda ithal edemiyorduk. 2.2 litre dizel motor ile üretiliyordu. ÖTV diliminden dolayı da fiyatları gerçekten çok yüksek oluyordu. Kia Sorento’da 1.6 benzinli hibrit versiyonunu üretmeye başlayacak. Mayıs’ta üreteceklerdi ama bir iki ay ertelediler. Türkiye’ye getirmeyi başarırsak bu yılın en büyük yeniliği Sorento olur.” dedi.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el sahibinden satılık araba ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here