Kia Carnival Hi Limousine Lüks Bir Sürüş Sunuyor

Yepyeni Kia Carnival, kısa süre önce tüm dünyada duyuruldu. Kia Sedona olarak dünya çapında birçok pazarda satılan yeni Carnival’ın, ilerici genç ailelere hitap etmek için tasarlandığı söyleniyor. Kia’nın yeni orta boy platformunu temel alan Carnival, “Büyük Hizmet Aracı” olarak adlandırıldı. Her zamankinden daha rafine, ferah ve yetenekli ve öncekilerden daha fazla alan ve verimlilik sunduğu söyleniyor. 2021 Kia Carnival Hi Limousine, MPV’nin en önemli özelliği olan bir tavan kutusu ile birlikte geliyor.

iç mekan

Karavan ve benzeri yolculukların her zamankinden daha fazla trend olması ve Lexus gibi lüks otomobil üreticilerinin bu alana girmesiyle, Kia’nın Carnival (diğer adıyla Sedona) minivanının yeni bir versiyonu için tüm gücüyle yola çıkması şaşırtıcı bir haber olmadı. Kore pazarı Carnival’ın yeni ultra lüks yan ürününe Hi Limousine deniyor ve iç mekanın oldukça ilgi çekici olduğunu söylemek yanlış olmaz.

İç ve Dış tasarım

Hi Limousine, yakın zamanda yeniden tasarlanan versiyonunu temel alıyor ve bir pop-up top’a sahip. Dış tasarımında ekstra krom kaplamaya sahip olduğu görünüyor. Ancak, arkaya yaslanan tarzdaki ikinci sıra koltukları, arka camlar için mahremiyet perdeleri, hava temizleyici, eğlence ekranları ve hatta tavanda bir LED lamba içerdiğinden; gerçek paketin iç kısımda olduğu söylenebilir.

kia carnival hi limousine

İçeride, yeni Kia Carnival’ın kabini ‘Mekansal Yetenekler’ konseptine dayanıyor. Carnival’ın aile seyahatleri için ideal olan rahatlatıcı, yüksek teknolojili ve şık bir ortam sağladığı belirtiliyor. Yeni platformu ve daha büyük gövdesi sayesinde, dördüncü nesil Carnival, yolcular için rakipsiz bir alana sahip. Pazara bağlı olarak Carnival, sahiplerine toplamda yedi, sekiz veya 11 yolcu için alanla birlikte üç veya dört sıralı oturma konfigürasyonları sunuyor.

Teknolojik Özellikler

Aracın bağlantı özelliklerinin merkezi, yüksek teknolojili ikiz dijital ekran. Bu, Kia’nın en son 12,3 inç dijital sürücü gösterge grubu ile ; 12,3 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence ve navigasyon sistemini tek bir kesintisiz cam parçası altında birbirine bağlar. Bu çift ekranlı görüntü, dokunmaya duyarlı düğmelerle kontrol edilen birçok bilgi-eğlence işleviyle panoramik, geniş ekran bir kullanıcı deneyimi yaratır. Klima kontrolü için orta konsolun aşağısında benzer bir dokunsal kontrol paneli bulunmaktadır.

Carnival, zamanı geldiğinde ve yeni nesil 2022 Kia Sedona olarak Amerika’ya gittiğinde, muhtemelen bu inceliklerin çoğunu görmek de mümkün olmayacak. Arkaya yaslanabilir tarzdaki koltukların olması yine de mümkün denilebilir. Çünkü bir önceki versiyonda bu özellik üst donanım seviyesinde bir seçenek olarak sunulmuştu.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here