Kia 7 Yeni Elektrikli Araç Sözü Veriyor!

Kia 7 yeni elektrikli araç sözü verdi! Kia’nın 2027 yılına kadar yedi adet tamamen elektrikli araç sunma taahhüdü, gelecekte ciddi bir kararlılık olduğunu gösteriyor.

Kia, gelecekteki araçlarının çoğunun tamamen elektrikli araçlar olacağını duyurdu. Kia’nın yeni nesil tamamen elektrikli  BEV’lerinden(bataryalı elektrikli araç) ilki 2021’in ilk çeyreğinde ortaya çıkacak. Bu ilk aracın kod adı CV. Kia Niro EV’nin yerini alacak olan CV,”E-GMP” platformunu kullanacak. Crossover benzeri bir tasarıma sahip olacak. Bu araç, 500 kilometreden (~ 310 mil) fazla elektrikli sürüş menziline sahip olacak. Ayrıca söylenene göre 20 dakikanın altında yüksek hızlı şarj süresine sahip olacak.

Kia’nın Yeni Logosunu Taşıyacak

Bu aynı zamanda Kia’nın yeni logosunu taşıyan ilk küresel model olacak.

Kia Corporation’ın Başkanı ve CEO’su Ho Sung Song, “CV kod adlı ilk özel EV’miz yeni logolu ilk model olacak ”dedi.

“Şu andan itibaren, yeni Kia logosu model yılı değişiklikleri ve makyajlar ile bağlantılı olarak uygulanacak. Önümüzdeki yılın ilk yarısına kadar ürün ve hizmetlerimizde yeni logoyu benimsemeyi planlıyoruz.”

Açıklamalarda, ilk Kia EV ve diğer yenilikler hakkında daha fazla bilginin kısa süre içinde geleceği belirtiliyor. Kia, 2025’e kadar küresel EV pazarında yüzde 6,6’lık bir pay ve 2026’ya kadar 500.000 EV küresel yıllık satış elde etmeyi hedefliyor. Kia’ya göre, daha sürdürülebilir üretim için geri dönüştürülebilir malzemelere ve yenilenebilir enerjiye yöneliyorlar.

Yeni KIA logosu

Yeni PBV Modeller

“Kia ayrıca kurumsal müşteriler için bir dizi yeni Özel Amaçlı Yapılmış Araçlar (PBV’ler) geliştiriyor. Bu özel araçlar, esnek “kaykay” platformlarına dayalı olacak. Çok çeşitli kurumsal ve filo müşterilerinin özel mobilite ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmış modüler gövdeler ile sunulacaklar. Canoo ve Arrival gibi ortaklıklar, Kia PBV’lerin, kullanıcıların işlevsel gereksinimlerine göre uyarlanmış, entegre bir modüler “kaykay” platformunun üzerine monte edilmiş farklı gövdeler sunabileceği anlamına gelecektir. ”

Kaynaklara göre, Kia tamı tamına iki yeni elektrikli sedan planlıyor. İlki, keskin bir tasarıma ve sportif bir çekiciliğe sahip kompakt bir araç gibi görünüyor. İkincisi ise söylenenlere göre daha ciddi bir yaklaşım benimseyecek.

Kia, bu modeli “uzun ve zarif bir sedan” olarak tanımladı. Gördüğümüz kadarıyla, bu modelin çok kısa bir kaputu olacak, teaser görüntüsünde görünen siluete bakılırsa, bu tür bir tasarımı orta motorlu bir spor otomobilde bulunan tasarımlardan olacağı söylenebilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here