“Keşke” Dedirten Konsept Arabalar

2
2745
Konsept

Konsept otomobiller nadiren üretime hazır olsa da, sık sık hayal gücümüzü yakalarlar ve üretim hattından gerçekten tam olarak geçseler nasıl olacağını merak ettirirler.

Bazı otomobil üreticileri konsept otomobilleri, vizyonlarını göstermek amacından biraz daha fazlası olarak kullanırlar. Bu araçlar bir otomobil şovunda şok etmek ve manşetleri çalmak için tasarladığı çılgınca yaratılmış kreasyonlar olabilirler. Ancak birçok konsept otomobil, otomobil üreticilerinin değerlendirmesi altında, gelecekteki tasarım ve teknolojilere anlamlı bakışlar sunan parçalar olmuşlardır.

Bu yazımızda da üretime girmemiş bu araçlardan bazılarını derledik.

İşte ilginizi çekecek konsept araçlar

Totota 4500 GT – Toyota’dan müthiş konsept

Konsept

Toyota 4500 GT üretime hazır bir Porsche 928 rakibiydi. 4500 GT’nin gerçekçi parçaları, çalışan lambaları ve silecekleri, çalışan enstrümanları, ses sistemleri olan bir iç kısmı vardı. Üretim amaçlı bir prototip kadar tamamlanmıştı. Toyota, 4500GT’de motoru, arkaya yerleştirilmiş 6 ileri manuel şanzıman ile eşlemişti. Arkadan çekişli ultra yüksek performanslı spor otomobil, görece düşük olan 1,450 kg’lık ağırlığı ve sadece 0.29 olan sürüklenme katsayısı sayesinde 300 km/h hıza ulaşabiliyordu.

Cadillac Sixteen

2003 Cadillac Sixteen konsepti, süper lüks bir limuzine çarpıcı bir şekilde orijinal bir yaklaşım getiriyordu. Cadillac’ın görkemli günleri çoktan gitmişti, Lincoln’le yıllar süren bir yarışla dibe vurulmuştu. Kısa ön çıkıntı, büyük tekerlekler ve alçak bir tavan çizgisi. Bununla birlikte, Sixteen’i öne çıkaran şey, zarif yüzeyleri ve becerikli, keskin kendine güvenen çizgileriydi.

Audi Avus

Audi-Avus

Audi Avus Quattro Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Muhtemelen Audi’nin en radikal konseptiydi.

Adını Berlin’deki bir yarış pistinden alan Avus, Audi’nin sadece V12 orta motorunu ve alüminyum yoğun yapısını önizlemenin yolu değildi. Aynı zamanda süper otomobil açısından da bir şeylerin işaretiydi.

1991’de Tokyo’da, sadece 1.5 mm kalınlığında, elle dövülmüş panellerle güzel hazırlanmış gövdesi ile gösteriyi çaldı. Retro ve fütürist şekliyle harika bir karışım yarattı ve yıllar sonra bile hala muhteşem göründüğü için zaman testine dayanmayı başardı.

Chrysler ME Four-Twelve

Chrysler

Chrysler ME Four-Twelve Daimler-Chrysler ortaklık döneminde ortaya çıktı. ME Four-Twelve olarak adlandırılan bu konsept otomobilde AMG kaynaklı bir 6.0 litrelik V12 motor bulunuyordu. Bu motorun üzerinde 4 adet de turbo yer alıyordu.

2004 yılındaki bu konsept 850 beygir/1.310 kg değerlerine sahip. Bu güç aynı zamanda arka tekerleklere 7 ileri çift kavramalı bir şanzıman ile aktarılıyordu. Bu şanzıman bu konsept için özel olarak geliştirilmişti. Aracın düşük ağırlığı için ise birçok kısmında yoğun miktarda karbonfiber kullanılmış. Bu konseptte koltuklar karbonfiber bir temele sahip ve 12.3 kg ağırlığında. Hızlanması ise 0-100 km/s için 2.9 saniye.

BMW Nazca C2

bmw nazca

Italdesign Nazca C2 olarak da bilinen BMW Nazca C2, 1991 Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştır. Otomobil, Giorgetto Giugiaro’nun evi olan ünlü otomotiv tasarım stüdyosu Italdesign tarafından tasarlandı.

Orta motor V-12 ile çalışan Nazca C2, orijinal M1’in yerine gelmesi için tasarlanan bir konsept otomobildi. Suya düşeceğinden endişe duyan BMW, üretime geçmeden projeyi iptal etti. Sadece üç tanesi inşa edildi.

İkinci El Otomobil İlanları >>

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here