Kasko Sigortası Hakkında Mutlaka Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kapsam ve sağladığı teminatlarla Trafik Sigortası ile sıklıkla karıştırılan Kasko Sigortası, Türkiye’deki en popüler özel sigorta türlerinden biridir. Araç sahiplerinin yaşayabilecekleri kazalar, kayıplar, afetler, arızalar karşısında kolayca teminat almalarını sağlayan ve teminat kapsamları oldukça esnek bir biçimde yapılandırılabilen Araç Kasko Sigortası hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için özetledik.

 

Kasko Sigortası Yaptırmak Zorunlu mu?İletişim Sayfası | Taraftar Kasko

Kasko, özel bir sigortadır ve yapılması çok gerekli olmasına rağmen zorunlu değildir. Yani hiç bir polis çevirmesinde arabanıza Kasko yaptırmadığınız için ceza almazsınız.

Kasko Can Kaybını Karşılar mı?

Kasko, araç içindeki sürücü, yolcular veya aracın kazaya karıştığı diğer bir araçtaki yolcu ya da sürücüler için can ve sağlık kaybını teminat altına almaz.

Kasko Karşı Tarafa Verdiğim Hasarı Karşılar mı?

Kasko Sigortası, sizin Kasko yaptırmış olduğunuz aracınızla başka bir araca verdiğiniz hasarı karşılamaz. Bunun için Trafik Sigortası teminatından yararlanmanız gerekir.

Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Park halindeyken, trafikte seyir halindeyken Kasko yaptırmış olduğunuz arabanızda meydana gelen hasarları teminat altına alır.

Araca Bilinçli Verilen Hasarı Kasko Karşılar mı?

Söz konusu motorlu taşıta, ruhsat sahibi veya yakınlarının bilerek zarar verdiği tespit edilirse ya da bilinçli bir ihmal fark edilirse sigorta şirketi hasarı karşılamayabilir.

Kasko Oto Aksesuarları Kapsar mı?

Kasko yaptırılan motorlu taşıttaki orijinal aksesuarlar dışındaki aksesuarlar, özel bir teminat ile poliçede genişletme yapılmadıysa genellikle kapsam dışındadır.

Kasko Doğal Afetlerin Arabama Verdiği Hasarı Karşılar mı?

Doğal afetler sonucu motorlu taşıttaki hasarı genel olarak tüm Kasko poliçeleri teminat altına alır.

Arabam Çalınırsa Kasko Karşılar mı?

Çalınma, çalınmaya teşebbüs sonucu oluşan hasarları genel olarak tüm Kasko poliçeleri teminat altına alır.

Terör Saldırısının Verdiği Hasarı Kasko Karşılar mı?otomobil kasko

Terör saldırısı, devlet kurumlarınca alınan önlemler, ayaklanmalar, eylemler, nükleer saldırılar sonucu oluşan hasarlar genellikle Kasko kapsamı dışındadır.

Kasko Fiyatı Neye Göre Belirleniyor?

Kasko pirim fiyatları, aracın modeli, markası, yaşı, hangi ilin trafik koduna sahip olduğu, ruhsat sahibinin kazaya karışma oranı gibi detaylardan etkilenir.

Kasko Ne Zaman Yenilenir? 

Her yıl Kasko yenileme döneminde poliçenizi yeniliyor olmanız da sigorta şirketleri tarafından bir artı puan olarak görülür ve pirim fiyatına indirim olarak yansır.

Kasko Değer Listesi Nedir?

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği her ay motorlu taşıtlar için bir Kasko Değer listesi hazırlarlar. Sigorta şirketleri bu listeden yararlanarak Kasko fiyatlarını belirlerler.

İkinci El Arabanın Kaskosunu Devam Ettirebilir miyim?

Satın almak istediğiniz ikinci el motorlu taşıtın eğer Kasko yapılmışsa bu sigortanın devam etmesi için sigorta şirketi ile görüşebilirsiniz. Elbette satıcının da bu konuda size bilgi vermesi gerekir.

İnternetten Kasko Sigortası Yapılır mı?

Kasko Sigortası ve diğer sigorta ürünlerini online olarak internetten de yaptırabilirsiniz. Kasko Sigortası poliçesi hazırlamaya yetkisi olan ve online hizmet sunabilen bir sigorta şirketi size bu konuda yardımcı olacaktır.

Kasko sigorta teklifleri için sigortam.net’i incelemeyi unutmayın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here