Isle of Man TT organizatörleri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, devam eden Covid-19 koronavirüs salgını nedeniyle yıllık motosiklet yarışının 2021 için iptal edildiğini duyurdu. Salgın nedeniyle etkinliğin iptal edildiği üst üste ikinci yıl olacak.

Yerel Hükümet Kararları Doğrultusunda Isle of Man TT İptal Edildi

2021’in çalışmasını iptal etme kararı, yerel hükümet tarafından alındı. Mart ayından bu yana temel işçiler dışında yerleşik olmayanların Man Adası’na seyahat etmesi yasaklanmıştı.

Bir sonraki Isle of Man TT’sinin Haziran 2021’de gerçekleştirilmesi planlanmış olsa da, etkinliği bu kadar erken iptal etme kararı tüm paydaşlara netlik ve kesinlik sağlamak için verildi. Organizatörler, gerekli altyapı için temel unsurların teslimi dahil olmak üzere, birden fazla “karmaşıklık ve risk” nedeniyle etkinliğin ertelenemeyeceğini söyledi.

Isle of Man TT

Sırada 2022 Etkinliği Var

Organizatörler şimdi, Mayıs ayı için planlanan 2022 etkinliğine bakacaklar. Mümkün olduğunda, önceden rezerve edilmiş 2021 etkinlikleri ve konaklama organizatörlerine eşdeğer 2022 rezervasyonlarında öncelikli transferler sunulacaktır.

Isle of Man TT iptal edilmiş olsa da, Isle of Man’de her yıl düzenlenen daha küçük Klasik TT Yarışları ve Manx Grand Prix Yarışları 2021’de devam edebilir. Bunlar geçici olarak sırasıyla 21 Ağustos ve 3 Eylül tarihleri için belirlenmiş olsalar da; nihai kararlar Mart 2021’de verilecek.

Isle of Man TT, devam eden pandemi nedeniyle 2021 motor sporları takviminde iptal edilen ilk büyük etkinlik. Neyse ki diğer bölgelerdeki seyahat kısıtlamaları daha az ciddi, bu da durum daha da kötüleşmedikçe diğer motor sporları etkinliklerinin planlandığı gibi ilerlemesinin beklenebileceğini gösteriyor.

2021 motosiklet yarışları

Manx girişim bakanı Laurence Skelly şunları söyledi: “Burada sabırlı olun, her zamankinden daha büyük ve daha iyi geri gelecek bir TT’ye sahip olacağız.

“Ancak, rezervasyon yaptıranlar [2021 için] konaklama sağlayıcınıza ve tur operatörlerine bu konuda çalışırlarken sabırlı olmanızı istiyorum.

Erteleme Kararı İmkansız

“Onlara, umarım rezervasyonlarını devretmelerine izin verecek bir destek paketi sağlıyoruz veya eğer iade etmek zorunda kalırlarsa, kredi imkanları da sağlıyoruz.

Skelly, TT’yi başka bir tarihe erteleme kararının değerlendirildiğini; ancak belirli altyapının ölçeklendirilmesinin ve iki haftalık yarış ve yerel halk için bir turizm akışını barındırmanın karmaşıklıklarının bunu imkansız hale getirdiğini ekledi.

“TT’yi yıl içinde daha sonraki bir tarihe taşımak da dahil olmak üzere tüm olası seçenekleri değerlendirdik” dedi.

“Ancak, TT’nin belirli altyapısının ve kritik teslimat unsurlarının ölçeklendirilmesi gibi karmaşıklıklar ve riskler var” şeklinde belirtti.

İkinci El Motosiklet İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here