Sürücülerin giderek daha fazla elektrikli araçlara yönelmesiyle bir gereklilik haline gelen; elektrikli arabalar için ilk tamamen elektrikli servis istasyonu, Pazartesi günü İngiltere’de açıldı.

Elektrikli Servis İstasyonu Büyük Bir Programın Parçası

İngiltere’nin güneydoğusundaki Essex’deki istasyon, Gridserve ve Hitachi Capital UK’nin planladığı 100 elektrik tesisinden ilki. Ülke genelinde istasyonları yaymak için 1 milyar pound (1,35 milyar dolar)’luk programın bir parçası.

elektrikli araç servis istasyonu ingiltere

Gridserve, istasyonun yalnızca yenilenebilir enerji ile çalışan 36 hızlı şarj cihazı içerdiğini söyledi. Elektrikli otomobil sahipleri için tek noktalı mağazada, 36 EV şarj cihazının yanı sıra WH Smiths ve Postane dahil olmak üzere ‘en iyi İngiliz’ perakendecilerini içeren bir hizmet binası bulunuyor.

İstasyon Yenilenebilir Enerji Kullanıyor

Elektrik, hem şarj cihazlarının üzerindeki güneş enerjisi kanopilerinden hem de yine GRIDSERVE tarafından işletilen bir hibrit güneş çiftlikleri ağından üretiliyor.

GRIDSERVE şunu da ekliyor:

“Burada, yerel enerji şebekesini dengelemeye ve enerjiyi daha değerli olduğu dönemlere kaydırmaya yardımcı olan 6 MWh’lik bir batarya da bulunmaktadır. Örneğin, rüzgarlı kış gecelerinde akü, ertesi gün elektrikli araçlarda 24.000 mil gidecek kadar enerji depolayabilir, bu da yenilenebilir enerji kaynaklarının değerini en üst düzeye çıkarmaya, şebekeyi dengelemeye ve fiyatları düşük tutmaya yardımcı olur.”

ingiltere elektrikli araç

Şirket, şarj teknolojisinin İngiltere’de ticari olarak mevcut en hızlılar arasında olduğunu ve 322 km kapasiteli bir pili 20 dakikada doldurabileceğini söyledi.

2030 Yasağından Tam On Yıl Önce

Gridserve, “net sıfır karbon dünyası için geleneksel benzin istasyonu modelini güncelledi ve insanların bugün elektrikli taşımacılığa geçmeleri için ihtiyaç duydukları güveni sağlıyor – 2030 yasağından tam on yıl önce,” diyor kurucusu Toddington Harper ve CEO.

Tabii ki Birleşik Krallık’ın her yerinde Tesla şarj istasyonları var, ancak Electric Forecourt’un Braintree’ye getirdiği şey, tanınmış perakendecilerle benzin ve dizel dinlenme duraklarındaki olanaklarla aynı. Artı, güneş enerjili olmasının harika bir avantajı da var.

 

Belirttiğimiz gibi, elektrikli araç servis istasyonu, Costa Coffee, WH Smith gazete bayii, postane, elektrik üreten egzersiz bisikletlerinin bulunduğu bir sağlık alanı, iş toplantı odası bölmeleri ve banyolar gibi kolaylıklar sunuyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here