İngiltere Hükümeti Motor Sporlarına Yardım Yapacak!

0
778

Motor sporları tesisleri, pistler covid-19 sürecinde en çok etkilenen sektörlerden birkaç tanesidir. Covid-19 sebebiyle, İngiltere hükümeti motor sporlarına yardım yapacak. Kış şartlarında piste katılım azalırken, bu sürece pandemi etkeninin girmesiyle ekonomi koşullar daha da zorlaştı. İngiltere hükümeti 6 milyon sterlinlik yardım yapacağını söyledi.

Toplam Destek 300 Milyon Sterlin!İngiltere Hükümeti Motor Sporları Tesislerine Yardım Yapacak!

İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde “Motor Sporları Kışın Ayakta Kalsın” adlı ekonomik yardım paketini açıkladı. Bu paket, İngiliz sporu için toplam 300 milyon sterlinlik yardım fonudur. İngiliz pist sahipleri ve yöneticileri; Silverstone, Goodwood ve British Automobile Racing Club 2021’e kadar fon başvurusunda bulunabilecekler.

Ayrıca Cadwell Park, Donington Park, Snetterton, Brand Hatch, Bedford Autodrome ve Oulton Park’ın sahibi olan MotoSport Vision (MV) da destek almak için hak verilmektedir. İngiliz Hükümeti; İngiltere’nin Dünya’nın spor merkezi olduğu söyleyerek, motor sporlarını, bireysel ve takım sporları da dahil olmak üzere hiç kimsenin sıkıntı çekmeyeceğini söyledi.

Üst Üste Alınan Darbelere Karşı Önlemler!İngiltere Hükümeti Motor Sporları Tesislerine Yardım Yapacak!

İngiltere’deki motor sporları, 2020 yılında büyük darbeler aldı ve İngiliz Superbike şampiyonasının tüm turları seyirciye yasaklandı. Ayrıca SilvesterStone, MotoGP gibi Avrupa da ciddi öneme sahip yarışlar iptal edildi. Olumsuz şartlar yüzünden motor sporlarının işleyişi ve ekonomik durumları %80 düşüş yaşadı. İngiltere Hükümeti Motor Sporlarına Yardım Yapacak! Fon dağılımından 6 milyonluk yardımı motor sporları alacaktır. Diğer dağılımlar sırasıyla; 135 milyonluk yardım paketi rugby takımlarına, 40 milyonluk fon at yarışı takımlarına, 28 milyonluk fon futbol takımlarına, 5 milyonluk fon tenis takımlarına, 4 milyonluk fon basketbol ve netbol takımlarına dağıtılacaktır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here