Yük taşımak için de kullanılan motorlu araçlara ticari araç deniyor. Taşıyabileceği yük miktarına göre de ticari, hafif ticari şeklinde sınıflandırılıyorlar. Hafif ticari araç satın almak ülkemizde sadece ticaret yapanların değil kalabalık ailelerin, sıklıkla memleketine gidip gelen kökleri tarıma dayalı ailelerin çok tercih ettiği bir araç türü.

Hafif Ticari Araç Alırken Bunlara Dikkat Edin

Aracı ne amaçla kullanacağınız çok önemlidir. Yılda bir kaç kez kalabalık ailenizle köyünüze gittiğinizde erzak taşımak ve ailece rahat etmek, hafif ticari araçların geniş bagaj hacminden yararlanma sebebi olabilir. Elbette ticari işletmenizin ihtiyaçlarını gidermek, servise çıkmak üzere de hafif ticari araca ihtiyacınız olabilir. Bu amaçları gözeterek amaca uygun bagaj hacmi, koltuk sayısı, yakıt ve performans dengesi arayışına girebilirsiniz.

Ticari araçlar, binek otomobillerden daha fazla yük taşıyacağı için performansları ve bu performansa bağlı olarak tüketecekleri yakıt miktarı da mutlaka dikkate alınmalıdır. Sizin bütçenize ve ihtiyacınıza uygun olanı seçmeniz yine çok önemli. Teknik donanım konusu da hafif ticari araçlarda mutlaka aranması gereken bir özelliktir. Satın alacağınız ticaride işiniz için ihtiyaç duyabileceğiniz navigasyon, bluetooth gibi konfor arttıran teknik özellikler olursa aracınız size daha kolay bir iş günü sağlayabilir. Ticari araçlar yük indirme, bindirme gibi işlere çok maruz kaldıklarından kaporta çizikleri, tampon ezikleri, bagaj hasarları çok görülür. İkinci el hafif ticari araç almayı düşünüyorsanız bu kısımları iyi inceleyin. Ticari araçlar genellikle evladiyelik olmaz. İşler büyüdükçe aracın hacmi de büyüsün istenir. Bu nedenle alacağınız ticari aracın ikinci el piyasasındaki popülaritesine de bir göz atın. Bu amaçla arabam.com gibi online ikinci el ilanların yer aldığı siteleri gezebilirsiniz. Bu ilanlar, size hangi hafif ticari araçlar daha çok satıyor bilgisi üzerine fikir verebilir.

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Hafif Ticari Araçlar

Mercedes Vito, Sprinter, Renault Kango, Renault Trafic, Renault Master, Citroen Nemo, ford Courier, Ford Transit, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Volkswagen Caddy, Volkswagen Transporter, Fiat Ducado, Dacia Sokker gibi marka-modeller ülkemizde çok tercih edilen hafif ticari araçlar arasında yer alıyor.

2. El Satılık Ticari/Hafif Ticari İlanları

2 YORUMLAR

  1. 4+1c City Van yarı koltuk yarışı bagaj lı hem yolcu hem yük taşıma için trafik polislerinde sıkıntı yaşamamak için neler gerekli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here