Genel kullanıma hitap eden ve satışlarıyla da adından söz ettirmeyi başaran Volkswagen Golf, şimdi 8. neslinin son makyajlı versiyonuyla karşınızda! Teknolojik geliştirmeleriyle ön plana çıkan bu tasarımda, son dönemde sıkça konuşulan ChatGPT desteği de bulunuyor. 100 kilometre elektrikli menziliyle Golf 8.5 yine şehir içi kullanımın yıldızı olacak gibi görünüyor. Şimdi Volkswagen markasının Golf modelinde yaptığı değişikliklere daha ayrıntılı bakalım.

volkswagen-golf-2024-ön farlar

İç Tasarımda Sizi Neler Bekliyor?

Sürüş konforu denilince ilk akla gelen detaylardan biri tabii ki araç içi teknolojiler. Yollar üzerinde hakimiyet sağlarken aynı zamanda seyahatlerinizin de tadını çıkarmak için bu tür detaylar oldukça önem kazanıyor. 8 Serisi makyajlı Volkswagen Golf’ün, bu deneyimi iyileştirebilmek için 10,4 inçlik merkezi ekranı ve 10,2 inçlik sürücü ekranı bulunuyor. Tüm modellerde standart olarak gelecek olan bu sistem, kendinden önceki tasarımlara göre önemli bir değişiklik sunuyor. Diğer yandan burada kullanılan tuşlar arkadan aydınlatmalı hale geldiği için dikkatinizi yoldan uzun süre ayırmanıza da gerek kalmıyor. Direksiyonun üzerindeki dokunmatik butonlar da yerini daha kullanışlı olan fiziksel butonlara bırakıyor.

vw-golf-ehybrid-iç tasarım

Volkswagen Golf 8.5’in en önemli özelliklerinden biri de Cerence ve ChatGPT’nin koordineli çalışabilmesi. Yapay zeka desteğiyle çalışan bir sesli asistan artık sürücülere destek sağlayabilecek. Sürücüler, hava durumundan trafik yoğunluğuna, bilgi içerikli konulardan kendi planlarına kadar merak ettikleri soruları, sesli asistana yöneltip araç içerisinde kolayca yanıt alabilecek. Kendi asistan sistemi halihazırda multimedya kotrolü, navigasyon, klima gibi kontrolleri zaten yapabiliyordu. Yeni tasarımda bunlardan farklı olarak ChatGPT ile sezgisel ve ileri düzey bir etkileşim sağlanabilecek. Ayrıca marka, veri koruması hususundaki soru işaretleri için “ChatGPT’nin hiçbir araç verisine erişimi olmadığını, sorulan soruların ve cevapların hemen silindiğini” açıkladı.

volkswagen-golf-8.5

Ufak Dokunuşlarla Değişen Dış Görünüm

2024 Golf’ün dış tasarımında ve motor seçeneklerinde büyük değişiklikler bulunmuyor. Genel görünüşüne göz attığımızda, ön tarafta farlar daha dar ve köşeli hale geldiğini görüyoruz. Bununla birlikte arka lamba tasarımlarında da ufak ve şık dokunuşlar var. Değişen ışık tasarımıyla, üç boyutlu bir görüntü illüzyonu oluşturuluyor. Standart olarak gelen LED ışıklara ek olarak, tüm modelleri Matrix IQ.LIGHT LED farlara yükseltme seçeneği de mevcut. Versiyonlara bağlı olarak makyajlı 8. nesil Golf’ün radyatör ızgara tasarımı da değişiklik gösterebiliyor. Bu değişen radyatör tasarımlarının öncekilerden daha büyük olduğu ve ufak değişikliklere sahip olduğu da gözden kaçmıyor.

volkswagen-golf-2024-far-tasarimi

Farklı Motor Seçenekleri

Yeni 8. nesil Golf tasarımı 12 farklı motor seçeneği ile gelecek. Model ailesindeki benzinli, dizel, hafif hibrit ve plug-in hibrit versiyonlar devam ediyor. Bunlar arasında yer alan 2 adet 2.5 litrelik turboşarjlı benzinli alternatifin biri 113 beygir diğeri ise 148 beygir üretebiliyor. Standart gelen 7 vitesli DSG şanzımana sahip 2 adet hafif hibrit versiyon da aynı güce sahip. Bununla birlikte yine 7 ileri DSG şazıma sahip 2.0 TSI motor Golf seçeneği, 201 beygir gücü sunabiliyor.

vw-golf-ehybrid-2024

Dizel seçeneklere göz attığımızda, 2.0 dizel motorun 6 ileri ve 7 ileri versiyonlarla satışa çıkacağını görüyoruz. 6 ileri seçeneği 113 beygir güç, 7 ileri ise 148 beygir sunacak. Ancak dizel versiyonların ülkemizde satışa çıkması beklenmiyor. Markajlı versiyonda merak edilen bir diğer geliştirme de plug-in hibrit versiyonda karımıza çıkıyor. Kapasitesi 10,4 kWh’den 19,7 kWh’ye çıkarılan “eHybrid” seçeneğinde, büyüyen bataryayla birlikte elektrikli menzil de 100 km’ye kadar artıyor.

Uygun Fiyatlı Volkswagen Golf İlanlarına Göz Atın!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here