GMC Hummer EV Ralli Yarışlarında Görülecek

GMC, Chip Ganassi Racing ile tamamen elektrikli bir arazi rallisi olan 2021 Extreme E küresel şampiyonasına sponsor olacağını duyurdu. Yarışçı, 2023 GMC Hummer EV SUV’ye benzeyen bir karoser giyecek, ancak araç aslında Spark Odyssey 21 adlı özel bir yarışçı.

Birçok yarış serisi gibi, Extreme E de özel araçlar kullanılıyor. Bunlar, Spark tarafından inşa edilen ve tüm ekiplere sağlanan ısmarlama birimler. Chip Ganassi Racing gibi takımlar, görünümü sponsorlarla veya benzerleriyle eşleşecek şekilde özelleştirebilecek, ancak mekanik paket oldukça standartlaştırılmış.Extreme E’deki takımlar, Williams Advanced Technology tarafından sağlanan aynı bataryayı, Spark yapımı bir güç aktarım mekanizmasını ve ortak bir şasiyi kullanmakla yükümlü. Ancak bunun üstüne yerleştirecekleri yapı kendilerine kalan bir konu oluyor. Tüm piller Williams Advanced Engineering tarafından üretiliyor. Şirket, 0-62 mil / saat süresinin 4,5 saniyede olduğunu iddia ediyor.

GMC Hummer EV

Kısa Ama Etkili Bir Yarış

Organizatör, her yarışın yaklaşık 16 kilometrelik bir mesafede iki tur halinde yapılacağını söylüyor. Bu nedenle, uzun bir sürüş macerasından ziyade kısa ve şiddetli bir ortam oluşacağını söylemek yanlış olmaz.

GMC’de performans ve motor sporları başkan yardımcısı Jim Campbell, “GMC Hummer EV’nin Extreme E’deki görünümünü Chip Ganassi Racing ile sergilemekten daha iyi bir uyum düşünemiyorum. Hem GMC Hummer EV hem de Extreme E serisi devrim niteliğinde olacak şekilde tasarlandı – elektrikli araçların algılarına meydan okumak ve gerçek yeteneklerini sergilemek için. ”

iç mekan

Yarışlar Nisan Ayında Başlıyor

CGR’nin serideki sürücüleri Kyle LeDuc ve Sara Price. Chip Ganassi, bunun mükemmel bir ortaklık olduğunu söylüyor:

“GMC’yi özellikle otomobil yarışlarında böylesine heyecan verici bir dönemde temsil etmek gerçekten bir onur. Yeni GMC HUMMER EV, dünyanın arazi dışı elektrikli araç kapasitesini nasıl gördüğü konusunda bir oyun değiştirici olacak. GMC’yi böylesine yenilikçi bir seride temsil etmekten daha fazla gurur duyamazdık. ”

GMC Hummer EV yarış SUV’si, bu Nisan ayında Suudi Arabistan’daki ilk Extreme E etkinliğinde diğer birkaç takımla birlikte yarışmaya başlayacak. Sör Lewis Hamilton, Nico Rosberg ve Jenson Button dahil olmak üzere Formula 1 pilotları tarafından işletilen üç takım var.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here