General Motors 3D Baskı Yatırımlarını Genişletiyor

General Motors, Warren’daki Küresel Teknik Merkezinde yeni bir 3D baskı atölyesi ile daha fazla üretim aracında General Motors 3D baskı kullanımını artırıyor.

Otomobil üreticisi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, GM’nin henüz açtığı Additive Industrialization Center (AIC) ile daha fazla üretim ve otomobil parçalarını yapmak için 3D baskıyı kullanacağını; otomobil üreticisinin parasını koruyacağını ve araç geliştirmeyi hızlandıracağını söyledi.

3D Baskı Kullanım Alanları Artırılacak

GM, 30 yıldır büyük ölçüde araç prototipleri için 3 boyutlu baskıyı kullanıyor, ancak şimdi bunu üretim araçlarında ve üretim general motors 3d baskıtesislerindeki aletler için kullanmaya başladı. Yeni tesis,, GM mühendislerinin ana amacı hızlı prototipleme olan bir şubeye erişebilecekleri anlamına geliyor. Tahminlere göre bu, yalnızca araç geliştirmeyi hızlandırmakla kalmaz; aynı zamanda yeni bir araba tasarlamak için gereken maliyetleri de önemli ölçüde azaltır.

Additive Industrialization Center (AIC) olarak adlandırılan 15.000 metrekarelik yeni tesis; hem polimer hem de metal çözümlerde bileşenler üretmek için farklı üretim teknikleri kullanarak parçaları basabilen 24 adet 3D yazıcıya ev sahipliği yapıyor.

Katmanlı Tasarım ve Malzeme Mühendisliği GM direktörü Audley Brown; “Yeni ürün programlarının çoğu, 3D baskılı prototip parçalardan şu veya bu şekilde faydalandı” dedi. “Bu parçalar yalnızca zamandan ve paradan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda ekip, beklenmedik zorlukların gerçek zamanlı olarak üstesinden gelmek için ürün geliştirme sırasında 3 boyutlu yazdırılmış uygulamaları da kullanır.” dedi.

Hızlı Bir Süreç ve Düşük Maliyet

Audley Brown, “GM’in dönüşümünün temel bileşeni daha çevik, yenilikçi bir şirket haline geliyor ve 3D baskı bu misyonda kritik bir rol oynayacak” dedi. “Geleneksel süreçlerle karşılaştırıldığında, 3D baskı parçaları haftalar veya aylara kıyasla birkaç gün içinde, önemli ölçüde daha düşük bir maliyetle üretilebilir.”

Additive Industrialization Center GM direktörü Ron Daul, GM’nin salgına rağmen geçen yıl 15.000 metrekarelik Sanayileşme Merkezi’ni inşa ettiğini söyledi.

Merkeze yapılan yatırım “önemli” dedi Daul, ancak gerçek rakamı vermeyi reddetti. GM’nin araç geliştirme sürecindeki zamandan tasarruf ederek yatırımından bir getiri elde edeceğini söyledi.

Daul, “Şu anda kurulan bu çeşitli merkezler General Motors’a yapılan bir yatırım. Bu, son birkaç yılda yaptığımız birçok yatırımdan sadece biri,” dedi Daul. “Önümüzdeki beş yıl içinde üretime daha fazla yatırım yapmamızı bekliyorum çünkü bu teknolojiye inanıyoruz.”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here