Fiat’ın Punto modeli, küçük sınıfta az yakan ve kompakt bir tasarıma sahip olmasıyla çok sevilen bir otomobil. Ülkemizde de hem 2. el Punto modelleri hem de sıfır km Punto oldukça fazla tutuluyor. Aracın söz konusu popülaritesinde uygun fiyat detayı yatıyor. Fiat Punto fiyatı konusunda gerçekten de kullanıcıyı memnun eden bir araç. Peki, Fiat Punto yeterince güvenli mi, mesela Euro Ncap’ten kaç puan aldı?

Fiat Punto Euro NCAP’ten Kaç Aldı?

Geçtiğimiz günlerde Euro Ncap yetkilileri Fiat Punto modelinin aralarında bulunduğu bir dizi otomobil için bir test sonucu listesi yayınladı. Bu sonuçlara bakıldığında Punto’nun Euro NCAP’ten sıfır aldığı görülüyordu. Aslında bu çarpıcı sonucun nedeni bazı testlerin henüz yapılmamış olması ve ortalamanın bu nedenle bu kadar düşük olmasıydı. Ancak testlerin detaylarına bakıldığında araç genel olarak güvenlik konusunda epey olumsuz sonuçlar almış olduğu fark ediliyor. Peki, bu durumun nedeni ne ve şimdi ne olacak?

Fiat Punto Euro Ncap Test Sonuçlarının Detayları

Yetişkin yolcu koruma testinde %51 başarılı

Çocuk yolcu korumada %43 başarılı

Yaya korumasında %52 başarılı

Ancak yardımcı güvenlik sistemlerinin bir kısmı değerlendirilmediği için %0.

Peki, Fiat Şimdi Ne Yapacak?

Bu test sonuçları otomotiv dünyasında epeyce yankı bulunca akıllara hemen Punto üretimi duracak mı sorusu geldi. Burada öncelikle test sonuçlarını doğru değerlendirmek gerek. Zira, bazı teknik detayları Euro Ncap henüz test etmediği için ve bazı otonom sürüş teknolojileri Fiat Punto modelinde bulunmadığı için ortaya böyle bir sonuç çıktı. Bu bilgilere ek olarak Fiat yetkilileri hemen oldukça yerinde bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre: bundan sonra üretilecek modellerde yani 2018 model Punto ya da 2019 model Punto otomobillerde güvenlik konusunda çok daha detaycı bir anlayış göreceğiz.

Bu arada mutlaka eklemek gerek ki; Fiat Punto Euro NCAP’ten 12 yıldır iki beş yıldız alıyordu. Otonom sürüş teknolojileri ve otonom odaklı güvenlik sistemlerini son modeline entegre etmemiş olması son durumun sebebi oldu.

Fiat Punto Kaç Para?

2. el Fiat Punto fiyatları 26 bin TL bandından başlıyor. Elbette hasar durumu, yakıt teknolojisi, aracın km’si ve daha pek çok detay ikinci el Fiat Punto fiyatlarına etki edecektir. Ancak genel bir fikir edinmek üzere arabam.com ikinci el araç ilanlarını Fiat Punto ilanları şeklinde süzebilirsiniz. Eğer sıfır km Fiat Punto almayı düşünüyorsanız yine arabam.com sıfır km araç ilanlarını Fiat Punto şeklinde süzebilirsiniz. Sıfır Fiat Punto fiyatları da donanıma ve diğer pek çok detaya göre değişmekle birlikte 57 bin TL bandından başlıyor diyebiliriz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here