Fiat 126 Bis Vision – Tam Elektrikli Modern 126 Bis

2
7595
fiat 126 bis

Fiat 126, ülkemizde bazı sinema filmleri sayesinde popüler olsa da üretildiği seneler boyunca Avrupa’nın dar sokaklarında dolaşmak için en ideal araçlardan biriydi. Beetle ile rakip olabileceği de söylenebilen Fiat 126 Bis, 1972-2000 yılları arasında toplam 4.7 milyon adet üretildi. Nostaljik tasarımı ile gönüllerde taht kuran 126 Bis, MA-DE Studio tarafından günümüz dünyasına uygun olarak yeniden tasarlandı. Tamamen elektrikli olarak hayal edilen 126 Bis, retro çizgileri ve orijinal tasarımı korunarak tekrar dizayn edildi. İşte Karşınızda 21.yüzyıla ait Fiat 126 Bis!

fiat 126 bis

Fiat 126 arkadan motorlu 4 koltuklu bir otomobildi. İlk kez 1972 Turin Otomobil Fuarı’nda tanıtılan 126, o senelerde Fiat 500’ün varisiydi. O senelerde küçük, pratik ve kendine has tasarımıyla büyük beğeni toplayan otomobilden tam 4.7 milyon adet üretildi.

fiat 126 bis

Yeni tasarımında kimliğini kaybetmeden güçlendirilen çizgileri ile günümüz dünyasına uyarlanan 126, ilk bakışta oldukça şık görünüyor. Tavan hatları ve köşeli far yapısı korunan otomobil, kapıdaki derin detay ile tam bir modern klasik özellikleri taşıyor.

Geleceğimizi şekillendiren elektrikli otomobiller dünyasına zamanda yolculuk ederek giren bir tasarım elbette takdir görüyor. Ancak hayata geçirilir de yollarda görür müyüz bilinmez. Ayrıca yalnızca tasarım anlamında yenilenen konsept otomobilin, motor ve mekanik detaylarına dair de bir bilgi bulunmuyor. Ancak nasıl gelirse gelsin, retro ayna tasarımları ve kompakt yapısı ile İtalya sokaklarında dolaşması, bütün otomobil severler için güzel bir manzara olurdu.

 

Fiat 126 Bis İlanları

Kaynak: MA-DE Studio

 

 

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here