İtalyan süper otomobil markasının ilk ticari aracı üretime yaklaştıkça, yakında çıkacak olan yeni Purosangue ile ilgili haberler daha sık hale geldi.

Yeni Purosangue Herhangi Bir Lüks SUV Değil

Ferrari, yaklaşmakta olan dört tekerlekten çekişli crossover aracının başka bir lüks SUV olmadığında ısrar ediyor. Purosangue, bunun yerine bir FUV (Ferrari Utility Vehicle) olacak ve çeşitli kaynaklardan ulaşılan son raporlar, onu iki elektrikli modelin takip edeceğini gösteriyor.

Kaynaklar, GTC4Lusso’nun yerini alacak olan 2022 Purosangue’nin; Lamborghini Urus, Aston Martin DBX ve Bentley Bentayga’dan daha sportif olacağını söylüyor. Off-road odaklı olmaktan çok normla yollara odaklı olacağını belirtiyor. Arazide daha fazla yetenek için yüksekliği ayarlanabilir süspansiyona sahip olacak. Ancak rakiplerinden çok daha alçak olacak ve sadece dört kişilik olacak.

yeni purosangue

Purosangue’un 800 hp üzeri bir V-12 ile piyasaya sürüleceği söyleniyor. Ancak Ferrari 2022’ye kadar araçlarının yüzde 60’ının hibrit güce sahip olacağını söylememişti. Bu gelişmelerin hemen ardından bir V-8 gazlı-elektrikli hibrit gelmesi de beklenecektir.

Ferrari Elektrikli Güce Yöneldi

Ferrari tamamen elektrikli güce yöneldiğini sıkça belirtiyor. Ferrari’nin 2024’te ilk bataryalı elektrikli aracını sunacağı söyleniyor. 2026’da bir başkasıyla piyasaya sürmeye devam edeceği de konuşuluyor. Her ikisinin de SUV, Ferrari’nin deyimi ile FUV olacağı da belirtilmiş.

Ferrari elektrikli donanımının halihazırda kullanıma hazır olduğunu ve elektrikli platformunun 610 hp’lik ilk çıkışa sahip dört elektrik motorunu barındırabileceğini belirtti. Diğer özellikler arasında temel kapasitesi 80 kWh olan ölçeklenebilir bir lityum iyon pil paketi ve hızlı şarj desteği bulunuyor.

2022 Başlarında Purosangue

Tabii bunlardan herhangi biri potansiyel olarak gerçekleşmeden önce, Ferrari ilk olarak 2022’nin başlarında Purosangue’yu tanıtacak. Bahsedilen iki tamamen elektrikli yan üründen farklı olarak, şirketin SUV segmentine ilk adımı tamamen elektrikle çalışmayacak.

ferrari

Bunun yerine model, orta motorlu modelleriyle ortak bir orta bölümü paylaşan Maranello’nun önden motorlu mimarisine sahip olacak. Otomobil üreticisi ürünlerine FUV veya Ferrari Utility Vehicle demeyi tercih ediyor; fakat SUV sınıfında göreceğimiz Purosangue 800 hp V12 ile güçlendirilecek ve ardından hibrid bir V8 olacak.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here