F1 Seremonisi için alışılagelmiş şampanyalı kutlama geleneği hafızalara kazınmıştır. Uzun yılların ardından ülkemize dönen F1 sesi, gösterilen ilgiyle anlaşıldı ki oldukça özlenmişti. Ancak önce pistin yenilenmesiyle ilgili Hamilton’ın eleştirileri ardından F1 seremonisi için Toto Wolff’un Sprite ikramı iddaası en az yarış kadar yankı buldu. Mercedes patronu, Türkiye GP sırasında podyumda şampanya yerine F1 sürücülerine Sprite sıkıldığını söyledi.

F1 Seremonisi İçin Gülümseten İddia

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Türkiye Grand Prix’sinde podyumda Sprite’ın Formula 1 sürücülerine şampanya sıkıldığını söyledi. Wolff gazetecilere, “Eve birlikte uçuyoruz ve az önce podyumda gördüğümüz Sprite dışında bir şey olacak!” Dedi.

15 Kasım’da Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton’ın rekor sayıya ulaşan yedinci Formula 1 dünya şampiyonasının ardından gazetecilere konuşan Wolff, kutlamalarının meşrubat yerine alkollü içecekleri içereceğini kaydetti. Wolff, “Eve birlikte uçuyoruz ve az önce podyumda gördüğümüz Sprite dışında bir şey olacak!” Dedi. Podyumda olağan kutlama görülmediği için F1 seremonisi sosyal medyada şaşkınlık yarattı. Sprite’ı kullanmak için olağandışı hareket hakkında resmi bir açıklama yapılmadı.

F1 Seremonisi Öncesi Pist Tartışmaları

f1-seremonisi-pist.jpg
f1-seremonisi-pist.jpg

Bu arada Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, hafta sonu “Büyük  B ile B** olduğu” iddiasıyla pisti eleştiren Hamilton’un zaferinin ardından alaycı bir tweet attı.

“Pist oldukça iyiydi, değil mi şampiyon?” Şentop, Hamilton’a podyumda kupayı uzatırken bir fotoğrafını paylaştığı bir tweet’te söyledi.

https://twitter.com/MustafaSentop/status/1327962196102549505?s=20

 

Lewis Hamilton, Türk pistinin yeniden asfaltlanmasıyla ilgili:

Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, 13 Kasım’da Türkiye Grand Prix pistinin yakın zamanda yeniden asfaltlanmasını eleştirdi. “Eski pistler … tüm taşlar arasında çok daha açık, bu yüzden lastiği daha fazla çalıştırıyor. Oysa bu süper kapalı ve dümdüz ve parlak ve sanırım Tarmac’tan petrol sızıyor  ya da her ne koydularsa. Büyük B ile *** gibi. “dedi.

Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, 13 Kasım’da Türkiye Grand Prix pistinin yeniden ortaya çıkmasını, bir zamanlar heyecan verici turu “korkunç” bir deneyime dönüştüren bir para kaybı olarak eleştirdi. Pist, 2011’den beri ilk kez F1’e ev sahipliği yapıyor ve sürücüler, yeni asfalt ve soğuk koşulların onu bir buz pateni pistine dönüştürdüğünü söyledi.

Yedinci şampiyonlukla rekorla şampiyon olarak taçlandıran Hamilton bu hafta sonu için .”Bu parkur çok fantastik bir pist ve bir yüzeyi yeniden yapmak için milyonlar harcadıklarında gerçekten tam olarak anlayamıyorum,” dedi.

Yarış Organizatörü Vural Ak, Çalışmayı Savundu

vural-ak
vural-ak

Yetkililer bize, şimdiye kadar hiçbir arabanın pistte hızlı gitmesine izin vermememizi tavsiye ettiler. Bu nedenle asfaltın kendi ekstra kayganlığı var. Kasıtlı olarak bunu yapmamızı istediler, böylece sürücüler kendi yarış hatlarını belirleyebilirler.”

2.El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here